Ni reaguje na gaz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Ni reaguje na gaz
Witam!
Mam taki problem z moim MKIV, że jak stoi długo na deszczu to po jakimś czasie podczas jazdy nie reaguje mi na gaz. wyskakuje błąd pedału gazu i mruga kontrolka od świec, itd... Myślę, że gdzieś dostaje sie wilgoć to instalacji. Moje pytanie brzmi: Gdzie szukać przyczyny? Mam zdjęte podszybie i nie bardzo wiem w której kostce miałbym szukac przyczyny. Bardzo proszę o pomoc.
Mam taki problem z moim MKIV, że jak stoi długo na deszczu to po jakimś czasie podczas jazdy nie reaguje mi na gaz. wyskakuje błąd pedału gazu i mruga kontrolka od świec, itd... Myślę, że gdzieś dostaje sie wilgoć to instalacji. Moje pytanie brzmi: Gdzie szukać przyczyny? Mam zdjęte podszybie i nie bardzo wiem w której kostce miałbym szukac przyczyny. Bardzo proszę o pomoc.
Ni reaguje na gaz
wtyczka na podszybiu (pod mechanizmem wycieraczek) - kolor niebieski - przewody stamtąd idą do wtyczki sterownika silnika piny 8,11,12, 23 i 24 (oraz 25, wspólny dla innych urządzeń) a po 2001 roku piny 12, 50, 51, 63, 69, 70
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

- slawek987
- Gadatliwa bestia
Re: Ni reaguje na gaz
Dziękuje bardzo za odpowiedź, jeszcze dziś się tym zajmę. Mój golf to starszy dziadek, więc tyczy się mnie ta pierwsza wersja
później napisze czy coś pomogło.

Ni reaguje na gaz
jak mogę doradzić to najlepiej jakbyś wymienił piny w obu wtyczkach. Bo problem może wrócić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć

Ni reaguje na gaz
tak - nowe w ASO ok 1zł za sztukę - tylko ze trzeba zamawiać, żeby wysunąć obecne z wtyczki trzeba przesunąć element fioletowy w bok o jakieś 3mm, dopiero wtedy można odhaczać pinyslawek987 pisze:To znaczy się wymienić na nowe, bądź też inne "zdrowe" tak?

- slawek987
- Gadatliwa bestia
Ni reaguje na gaz
Jeżeli sytuacja się powtórzy ( a okazja będzie bo deszczowa pora idzie) to na pewno wymienię te piny, póki co będę oczekiwac na efekt wczorajszego czyszczenia:) Jeszcze raz bardzo dziekuję grg474, pzdr.