Brak możliwości wejścia w menu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Mrex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mrex » wt sie 27, 2013 13:11

Witajcie,
przeszukałem forum jak przystało na poprawnego forumowicza ale nigdzie nie znalazłem podobnego problemu. Mam Golfa V Variant 1.9TDI, wersja trendline, autko kupiłem używane ale w stanie bardzo dobrym.
Problem polega na tym że nie mogę wejść w ustawienia menu znajdującego się między zegarami. W instrukcji przeczytałem że trzeba przycisnąć dolny przycisk w manetce wycieraczek, ale to nic nie daje. Generalnie, wciskanie, przytrzymywanie, naciskanie wszystkim przycisków we wszystkich manetkach nie pozwala na otworzenie menu. Próbowałem z autem wyłączonym, pracującym, nic. W normalnym trybie wszystko działa, pokazuje mi spalanie, km przejechane i wszystko inne ale jak chcę wejść w menu to klops.

Jakieś sugestie? Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt sie 27, 2013 13:31

Bo możesz go nie mieć. Były różne wersje kompjutera. Wrzuć zdjęcie zegarów.

Mrex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mrex » wt sie 27, 2013 14:06

Obrazek

Jhosef, załączam zdjęcie, mam nadzieję że czytelne.

Piwkomichal
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Brak możliwości wejścia w menu

Post autor: Piwkomichal » śr sie 28, 2013 09:32

Witam, mam podobny problem, nie chciałbym zaakładac nowego tematu wiec podepnę sie pod ten, mianowicie na moim komputerze nie jest pokazywane srednie spalanie i mam takie pyanie. Czy mozna taka opcje wgrac aby srednie spalanie pokazywane było na moim komputerze w samochodzie. Samochód VW golf V comfortline.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » śr sie 28, 2013 09:46

Masz prostszy kompjuter.
http://www.vwgolfv.pl/viewtopic.php?p=3 ... 138f86f7e2" onclick="window.open(this.href);return false;
Musiałbyś dokonać przeróbki:
http://furmanka.blogspot.com/2008/02/mk ... uster.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mrex
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mrex » śr sie 28, 2013 18:34

Jhosef, dzięki za odpowiedź. Czyli rozumiem że w moim aucie nie mogę wejść w menu bez przeróbki wyświetlacza. Szkoda, za cienki jestem na takie przerabianie jak w linku.
Jeszcze jedna ważna rzecz - nie wiem czy dobrze rozumuję, ale przerobienie spowoduje dostęp do funkcji menu, to czy to oznacza że już w tym momencie mam te funkcje "zaszyte" w aucie i tylko z racji wyświetlacza nie mogę z nich korzystać? Pytania może naiwne ale muszę to wszystko ogarnąć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”