Brak "długich" oraz spryskiwaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam zakupiłem kolejne mk II no i niestety jest choinka na kablach. Mam dwa istotne problemy. Po włączeniu długich załącza się klakson zero świateł długich, bezpieczniki ok. Kolejny to brak spryskiwaczy po naciśnięciu manetki zero reakcji. Silnik na krótko pracuje i pompuje. Golf GT 1989 manetki z mfa.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=381892" onclick="window.open(this.href);return false;
Posiadam kabelek VAG KLL-Piotrków Trybunalski i okolice zainteresowani pisać na priw.
Posiadam kabelek VAG KLL-Piotrków Trybunalski i okolice zainteresowani pisać na priw.
- Radzio0018
- Użytkownik
Jeżeli silnik na krótko pracuje to do sprawdzenia manetka, co do długich to może coś z masą nie tak.. spróbuj odpiąć klakson i sprawdź czy wgl światła się odezwą.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tylko "długie" czyli drogowe czy ogólnie reflektory? Opisywane, nawet przeze mnie wiele razy.
Sygnał: daj na moment do masy kabelek brązowo-niebieski na wtyczce manetek. Dalej, sprawdź czy brązowy też w manetkach.
Spryskiwacz: czy wycieraczki czasowe a także tylna pracują? Jak tak, manetka sprawna - przerwa jest na przewodach.
Sygnał: daj na moment do masy kabelek brązowo-niebieski na wtyczce manetek. Dalej, sprawdź czy brązowy też w manetkach.
Spryskiwacz: czy wycieraczki czasowe a także tylna pracują? Jak tak, manetka sprawna - przerwa jest na przewodach.
Ogólnie brak długich na 4 reflektorach, wycieraczki wszystko działa ok tylko spryskiwacz brak, kabelki sprawdzę jak tylko będę miał czas. dziękuje za porady jak coś ustalę będę pisał.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=381892" onclick="window.open(this.href);return false;