Witam ponownie,
wyciągnąłem żarówkę podświetlenia - nie pomogło - raz na 3-4 razy przekręcenia włącznika podświetlenie nie zaświeca się
wyczyściłem styki w włączniku zespolonym i sprawdziłem miernikiem czy wszystkie styki sprężynowe przewodzą - wszystkie po zwarciu przewodzą (nawet jak podświetlenia nie ma)
Odkryłem coś takiego że są dwa styki w e włączniku po rozwarciu których podświetlenie gaśnie - dziwna sprawa jest taka że jak nie ma podświetlenia to te dwa styki przewodzą(sprawdzone miernikiem) ale jak rozewrę jeden z nich i zewrę z powrotem to podświetlenie zaświeca się.
gaśnie podświetlenie zegarów i deski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
hej a może to nie wina włacznika tylko regulatora jasności podświetlenia?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Całkiem możliwe jak pisałem od roku regulator nie działa - czy jest możliwe jego rozebranie i przeczyszczenie czy szukać na Allegro.
Znalazłem taki opis od kolegi Qto:
Wyciągnij regulator natężenie podświetlenia (ściemniacz - to przy włączniku świateł) i zobacz czy jest napięcie na kabelku szarym, pin 3. Jak nie ma to wymień bezpiecznik nr 3. Jak jest to zobacz czy jest napięcie na kabelku szaro/niebieskim, pin 5. Jak nie ma to odłącz regulator i kawałkiem kabelka zewrzyj piny 3 i 5...jak podświetlenie zadziała to winny ściemniacz. Jak nie zadziała i jest napięcie na kabelku szaro/niebieskim w pinie 5 to jest problem
To jest metoda na sprawdzenie ściemniacza?
Znalazłem taki opis od kolegi Qto:
Wyciągnij regulator natężenie podświetlenia (ściemniacz - to przy włączniku świateł) i zobacz czy jest napięcie na kabelku szarym, pin 3. Jak nie ma to wymień bezpiecznik nr 3. Jak jest to zobacz czy jest napięcie na kabelku szaro/niebieskim, pin 5. Jak nie ma to odłącz regulator i kawałkiem kabelka zewrzyj piny 3 i 5...jak podświetlenie zadziała to winny ściemniacz. Jak nie zadziała i jest napięcie na kabelku szaro/niebieskim w pinie 5 to jest problem
To jest metoda na sprawdzenie ściemniacza?