Sygnalizacja kierunkami- moduł komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam podłączam sygnalizacje kierunkami aby po zamknięciu auta ładnie mi to pokazało jednak po podłączeniu pin 13 (biało czarny kabelek) i pin 14 ( czarno zielony kabelek) do wiązki awaryjnych te same kolory sygnalizacja kierunkami nie działa ... Czy coś źle podpiąłem ? czy musi być jakieś dodatkowe zasilanie ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie pisz posta pod postem !!
Musisz podłączyć do brązowej wtyczki zasilanie wg schematów. Opis wtyczki znajdziesz w FAQ
Musisz podłączyć do brązowej wtyczki zasilanie wg schematów. Opis wtyczki znajdziesz w FAQ
Opis wtyczki znalazłem jednak nie wiem skąd zasilanie ... Można jaśniej ? Qto napisałem do Ciebie na GG
- Qto
- _
- Kontakt:
Zasilania masz na pinach 12 i 15... Zasilanie jest z dodatkowych bezpieczników nas skrzynką przekaźników. Pin 12 to bezpiecznik "G", pin 15 to bezpiecznik "F"
Nie wiem czy ja ślepy jestem żadnych bezpieczników G i F nie widzę ... Możesz dokładnie mi to zlokalizować ? widzę po lewo bezpieczniki z numerami oraz przekaźniki pod modułem komfortu. Nad przekaźnikami niczego nie ma...
- Qto
- _
- Kontakt:
viewtopic.php?t=192820" onclick="window.open(this.href);return false; - na pierwszej fotce widać jeden z nich...w zielonej obudowie, drugi jest obok.
Fastener, bezpieczników ty nie masz skoro musisz dołączyć - czyli dokładasz 2 bezpieczniki które dają zasilanie stałe czyli - pod spodem skrzynki przekaźników masz oznaczony punkt 30 (najczęsciej przykręcony tam jest 1 lub kilka czerwonych przewodów) - tam się podpinasz - stamtąd do bezpieczników dodatkowych a stamtąd do pinu 12 i 15 wtyczki. Myślę że teraz już jasne?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5