Podświetlenie nawiewu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podświetlenie nawiewu
Witam. Czy w Golfie IV powinien być podświetlony panel nawiewu? Ustawianie temperatury i mocy nawiewu? Bo podświetlenie świateł, zegarów oraz elektryczne szyby i lusterka mam, a ten panel od nawiewu nie jest podświetlony. Jeżeli powinno być podświetlenie, to proszę o wskazówki, jak dostać się do żarówki i ją wymienić.
Podświetlenie nawiewu
było - żarówka w środkowym pokrętle - zdjąć pokrętło - wymienić żarówkę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Re: Podświetlenie nawiewu
Musisz pociągnąć dość energicznie-najlepiej kombinerkami owinietymi szmatką (żeby nie porysować)alabama1 pisze:Pokrętło do siebie, czy wykręcić? Nie chcę zepsuć.
Podświetlenie nawiewu
psilos1- Twoim sposobem poszło mi bardzo łatwo, ale wymianę żarówki przełożyłem na jutro, bo nie wiedziałem, jak dostać się do żarówki.
Pokrętło łatwo poszło, ale ta żarówka jest dość mała, do tego z przodu jest taki czerwony owal, że trudno włożyć palce.
Więc teraz prosiłbym o poradę, jak zdjąć samą żarówkę.

Pokrętło łatwo poszło, ale ta żarówka jest dość mała, do tego z przodu jest taki czerwony owal, że trudno włożyć palce.
Więc teraz prosiłbym o poradę, jak zdjąć samą żarówkę.

- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Podświetlenie nawiewu
alabama1, nie piszemy posta pod postem i używamy wyszukiwarki...gdybyś chociaż przejrzał dział FAQ znalazłbyś tą fotoporadę - viewtopic.php?f=14&t=355560" onclick="window.open(this.href);return false; 

Podświetlenie nawiewu
No przepraszam, ale ta wyszukiwarka nie działa jak należy. Wpisałem podświetlenie nawiewu i nie wyświetliła mi się ta fotoporada. Ale dzięki za link.
Podświetlenie nawiewu
I niestety, nie mam specjalnych kombinerek ani takiego plastiku, jak w fotoporadzie i żarówka w żaden sposób nie chce wyjść. Ale jak pojadę do elektryka, to powinno mu się udać, nie?
Podświetlenie nawiewu
alabama1, potraktuj to jako ostatnie ostrzeżenie - nie pisz posta pod postem!
Żarówkę wyciągniesz normalnymi kombinerkami - trzeba tylko zadziałać pewnie i z czuciem, ja podkładałem na szczęki kawałek cienkiej gumy.
Jeżeli tylko umie się z niej korzystać to działa idealniealabama1 pisze:ale ta wyszukiwarka nie działa jak należy
Żarówkę wyciągniesz normalnymi kombinerkami - trzeba tylko zadziałać pewnie i z czuciem, ja podkładałem na szczęki kawałek cienkiej gumy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Podświetlenie nawiewu
alabama1, zaraz dostaniesz warna... mało że daję Ci link to jeszcze nie chce Ci się go przeczytać. Piszesz o braku "specjalnych kombinerek" kiedy problem można rozwiązać plastikowym kołkiem rozporowym
...ale takie info jest w temacie, który tak ciężko przeczytać. No chyba że przeczytałeś i mimo wszystko zamiast kołka rozporowego chcesz użyć jakiegoś specjalistycznego narzędzia 

Podświetlenie nawiewu
Qto- czyżby nie przyszło ci do głowy, że i tego kołka nie mam? I czemu zarzucasz mi, że nie przeczytałem twojego linku? Nie oceniaj nikogo z góry. Pensetę mam, bo to nie narzędzie. Wszystko przeczytałem i nie wpieraj mi że nie.