Radio sie grzeje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Radio sie grzeje
witam. mam problem z sprzetem audio w samochodzie , od jakiegoś czasu radio zaczeło sie grzać i głośniki wszystkie zaczeły mi pierdzieć. Zaczełem sie w tym grzebać i doszedłem do zwarcia na głośniku w przednich prawych drzwiach. odłączyłem go a tył głośników wymieniłem , pierdzenie ustało a radio nadal sie grzeje. PS. sprawdzane na 4 radiach każde grzeje. Prosze o porady
Radio sie grzeje pomocy!!
Każde się będzie grzało, pytanie tylko czy w granicach normy.
Wyjmujesz radio, omomierz w dłoń i mierzysz. Najpierw każdy głośnik z osobna i ma być ok. 4R potem wszystkie przewody z masą i ewentualnie plusem i tu wszędzie ma być przerwa.
Wyjmujesz radio, omomierz w dłoń i mierzysz. Najpierw każdy głośnik z osobna i ma być ok. 4R potem wszystkie przewody z masą i ewentualnie plusem i tu wszędzie ma być przerwa.
Radio sie grzeje
To i ja podepne sie pod temat bowiem teraz w te upalne dni mam tak, że podczas jazdy nagle wyłacza się jeden z 4 głośników (gwizdków). Pomaga podglosnienie ale też tylko na chwilę. Problem wystepuje tylko w upalne dni. Głosnik sprawdzony i podmieniony ale nadal to samo. Dziwne jest tylko to, że zjawisko to występije tylko podczas słuchania radia. Jak mam właczoną płytę tego nie ma.
Radio sie grzeje
Ciekawe. Napisz coś więcej o swojej instalacji audio, jaki sprzęt, jak to wszystko złączone.
Radio sie grzeje
Instalacja fabryczna na 8 głośników w seat leon. Radio Pioneer (sprzed 8 lat - dokładnego modelu nie pamiętam). Podłaczone na standartowe kostki ISO.
Radio sie grzeje
Wyłącza się tylko ten wyskotonowy czy wszystko na tym kanale? Podmieniałeś tylko ten wysokotonowy?
Stawiałbym że to niezbyt dobry styk gdzieś na połączeniu radia z głośnikami, ale piszesz że jak płyty słuchasz to tego nie ma, a to znowu sugeruje że coś w samym radiu jest nie tak.
Stawiałbym że to niezbyt dobry styk gdzieś na połączeniu radia z głośnikami, ale piszesz że jak płyty słuchasz to tego nie ma, a to znowu sugeruje że coś w samym radiu jest nie tak.
Radio sie grzeje
Tak tylko gwizdek sie wyłacza. Podmieniałem tylko jego. Nie wiem czy to ma cos wspólnego ale zauwazyłem że problem dosyc czesto pojawia sie podczas skrętu w prawo. A problematyczny głosnik jest w drzwiach kierowcy.
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Radio sie grzeje
jeżeli na samym głośniku...to wymiana głośnika. Chyba że masz jakieś profi głośniki to może warto próbować naprawić...
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Radio sie grzeje
możliwe że on robił zamieszanie na całym obwodzie ? że wszystkie pierdziały i grzanie radia ?
Radio sie grzeje
Jak zrobił zwarcie to był powodem tego wszystkiego, ciesz się że radio przeżyło.
Sprawdź jeszcze czy to na pewno sam głośnik bo przewody między radiem a głośnikiem też mogą być zwarte.
Odłącz głośnik i zmierz jeszcze raz tak jak pisałem wcześniej.
Sprawdź jeszcze czy to na pewno sam głośnik bo przewody między radiem a głośnikiem też mogą być zwarte.
Odłącz głośnik i zmierz jeszcze raz tak jak pisałem wcześniej.