Golf 1.9 TDI Cabrio nie odpala

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kaczy87
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kaczy87 » czw lip 25, 2013 13:37

Witam, jestem nowy ale z grubsza forum przeszukalem ale takiego samego problemu nie znalazlem. Sprawa wyglada tak, auto odstawilem, po 2 dniach chce sie za auto wziasc (vw mania w weekend ;) ) i tu klapa, nie odpala. Z tego co zauwarzylem nie zapala sie kontrolka od grzania, auto moge krecic do bulu i nic, z pomoca samostartu odpala tyle co samostart go utrzyma. Wymienilem kostke (odpowiedzalna za grzanie i temperature), poniewaz sie zjarala po weekendzie bo auto sie zagotowalo a na wskazniku temperatury byl standard - na srodeczku. Nic to nie pomoglo jak nie odpalal tak nie odpala. Grzanie nadal sie nie pali przy zaplonie. Pomocy to juz czwartek lada dzien VW MANIA a ja jestem uziemiony :(

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » czw lip 25, 2013 17:46

Kontrolki są?
Reflektory świecą?
Do sprawdzenia (szybkiej podmiany ze znajomym) także przekaźnik 109, przekaźnik lub bezpiecznik świec żarowych raczej nie, nie przy tak ciepłej pogodzie.
No i do poprawy PISOWNIA!!! :kac: Telefon czy brak znaków diakrytycznych nie jest tu tłumaczeniem :rozpacz:
kaczy87 pisze:Wymienilem kostke (odpowiedzalna za grzanie i temperature),
Konkretnie - to jaką kostkę?

Coś bardzo niejasny ten post, Kolega się więc nie dziwi, że czeka pół dnia na jakikolwiek wpis... :bigok:

kaczy87
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kaczy87 » pt lip 26, 2013 17:29

;) no tak.
Kontrolki są
Reflektory świecą
kostka pod maską, zaraz na grodzi przy podszybiu. Na bezpiecznik blaszkowy i kostke na 3 piny.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz lip 28, 2013 03:31

Przepraszam za spóźnienie, tym razem moje - imprezy...
Jeśli są kontrolki, są też reflektory - kostka stacyjki jest O.K.
Kostka którą wymienił Kolega jest do grzania świec żarowych, w TDI przydatne w temperaturze otoczenia dopiero nieco ponad +5°C; teraz nawet bez niej ma odpalić.
Chyba pozostaje jaki znajomy z "kabelkiem" diagnostyczny i zczytanie błędów, na początek. Bo i diagnostyka przydać się może - ale to później.

kaczy87
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kaczy87 » wt lip 30, 2013 08:50

Problem rozwiązany, odcięcie od alarmu było sprawcą :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”