witam. temat na pewno poruszany wcześniej. w mojej świeżo kupionej Jetcie II 1.6 TD 1989 r. jest dziwny problem,
nie załącza się wentylator przez co wskazówka temperatury jest za połową, płyn się nie pieni nie gotuje. gdy auto stoi na jałowych to dochodzi po chwili do wycieku płynu przez korek, bezpośrednio wentylator chodzi, co odpowiada za jego automatyczne załączanie?
wentylator nie załącza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wentylator nie załącza
Termowlacznik w chlodnicy.
Byly wersje 2 biegowe i 1 biegowe wentylatora.
Zacznij od sprawdzenia bezpiecznikow - bezpiecznik nr 19, 30A
Mozna zmostkowac przewody na termowlaczniku na chlodnicy i zobaczyc czy ruszy wentylator.
Byly wersje 2 biegowe i 1 biegowe wentylatora.
Zacznij od sprawdzenia bezpiecznikow - bezpiecznik nr 19, 30A
Mozna zmostkowac przewody na termowlaczniku na chlodnicy i zobaczyc czy ruszy wentylator.
-
- Użytkownik
wentylator nie załącza
po zmostkowaniu wentylator trybi, bezpiecznik sprawdzony,
2 wersje były?
w golfie z 1984 r. miałem wersje na 2 styki a w jetcie jest na 3 styki, nie bardzo wiem o co chodzi, przekaźnik także sprawny, styki czyste,
2 wersje były?
w golfie z 1984 r. miałem wersje na 2 styki a w jetcie jest na 3 styki, nie bardzo wiem o co chodzi, przekaźnik także sprawny, styki czyste,
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wentylator nie załącza
Tam nie ma przekaznika od wentylatora.
3 styki do 2 biegi, 2 styki -1 bieg.
Jezeli mostkowales przewody na termowlaczniku chlodnicy i sie wentylator zalaczyl to silnik osiaga zbyt mala temperature zeby sie wlaczyl wentylator lub uszkodozny termowlacznik w chlodnicy.
3 styki do 2 biegi, 2 styki -1 bieg.
Jezeli mostkowales przewody na termowlaczniku chlodnicy i sie wentylator zalaczyl to silnik osiaga zbyt mala temperature zeby sie wlaczyl wentylator lub uszkodozny termowlacznik w chlodnicy.
-
- Użytkownik
wentylator nie załącza
silnik właśnie przez ten wiatrak niedziałający się grzeje, ale wymienie jeszcze termostat bo górny wąż od chłodnicy gorący a dolny zimny, i chłodnica u góry gorąca na dole zimna
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wentylator nie załącza
Mozesz wymienic wiatraki, dolozyc rezystory lub przelozyc przewody we wtyczkach by 2 bieg dzialal jako 1.