Od kiedy nabyłem mojego MK4 Varianta, 2002, otwieranie klapy bagażnika działało tylko kluczykiem. Przycisk od spodu nie działał. Nie wiem czy sam przycisk jest walnięty czy siłownik. W każdym razie dziś ściągnąłem tapicerkę i zobaczyłem że coś jest namieszane. brązowy przewód idący do przyłączki od siłownika jest jak był ale czerwony jest całkiem odcięty. Za to jest dorobiony jakiś przewód w miejsce tego czerwonego tylko nie wiem do czego. Jak to tylko zobaczyłem to pomyślałem, że ktoś sobie dorobił w kabinie przycisk do otwierania klapy ale nigdzie takiego nie znalazłem. Na zdjęciach jest stan po zdjęciu tapicerki. Po zrobieniu fotek odciąłem tą przeróbkę i podłączyłem spowrotem tak jak myślę, że było pierwotnie no ale też siłownik ani drgnie od przycisku w klapie ani od trzeciego przycisku pilota. Siłownik nie wygląda na jakiś zepsuty ani zużyty, wygląda jak nowy. Co o tym myślicie?

Oczywiście złączka wyjęta z siłownika chwilowo, poza tym na drugiej focie widać dokąd idzie gruby czerwony przewód, do jakiegoś złącza, gdzie cośinnego chyba powinno wchodzić.