Dyskoteka na desce rozdzielczej.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

DeeJay90
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DeeJay90 » wt lip 09, 2013 00:13

Panowie potrzebuje pomocy bo już mi ręce opadają a o portfelu nie wspomnę...:(
Potrzebuje ogarniętego mechanika na Dolnym śląsku (Wrocław, Oława)
Mam problem a mianowicie jakieś 2 tyg temu zapaliła mi się kontrolka "Check" oraz "Abgas Werkstatt", po podłączeniu do kompa wyszło że uszkodzona Turbina, no ok Turbo zostało wymienione , wymienili również jakąś chłodniczkę recyrkulacji spalin (albo jakos tak) i problem znikł po tygodniu znowu sytuacja się powtarza z podwojoną siłą a mianowicie dyskoteka na desce:/
Z powrotem "Check" + Abgas Werkstatt oraz oraz nowe komunikaty a mianowice zaświeciła się kontrolka świec żarowych która cały czas miga z komunikatem "Motorstorung werkstatt" oraz dodatkowo kontrolka DPF....Auto stoi w warsztacie panowie nie wiedzą co dalej z tym zrobić a ja nie mam auta:/
Dodam że autem raczej jeździ na trasie Wrocław-Berlin był wiele razy przepalany a ostatnio zaczęły się takie zabawy:(
Ogólnie auto jeździ nie ma jakiś niepokojących odgłosów, odznak nie prawidłowości tylko dyskoteka na desce....:/
POMOCY

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Dyskoteka na desce rozdzielczej.DOBRY SPECJALISTA

Post autor: italiano_83 » wt lip 09, 2013 12:41

DeeJay90 pisze:po podłączeniu do kompa wyszło że uszkodzona Turbina,
Czary mary :kac: też chce takiego kompa który wykrywa uszkodzenie turbosprężarki - zapewne vw też by zakupiło licencje na takie cudo.
Usterka wygląda na elektryczną/elektroniczną - dyskoteka na desce z niczego się nie bierze.
DeeJay90 pisze:Panowie potrzebuje pomocy bo już mi ręce opadają a o portfelu nie wspomnę...
Potrzebuje ogarniętego mechanika na Dolnym śląsku (Wrocław, Oława)
Pytaj na grupie regionalnej tam szybciej uzyskasz odpowiedź jak tu.

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

DeeJay90
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DeeJay90 » wt lip 09, 2013 23:00

Dzięki za odpowiedź,
postaram się dobrze przeczesać forum to znajdę jakiegoś Mechanika.
Aczkolwiek auto dalej stoi a panowie z Warsztatu dalej nie dzwonią i nie mają pomysłu na tą zagwozdkę, najgorsze jest to że pewnie robią na zasadzie prób i błędów :/

Awatar użytkownika
coleman
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: coleman » śr lip 10, 2013 09:52

może jakieś zwarcie na zgięciu kabli , drzwi , klapa itd.
w sharanie tak miałem że dyskotek była kontrolek i słabiej lekko podświetlenie było

moje bejbe http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=400916

Noxi
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Noxi » śr lip 10, 2013 22:05

Slaba masa gdzieś? Od tego bym zaczął, ale jeżeli to będzie sprawdzanie na darmo to przepraszam;/

dawidk92
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: dawidk92 » czw lip 11, 2013 17:07

Mój kolega miał podobną sytuację w mondeo. Poluzowała się masa do karoserii.

DeeJay90
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DeeJay90 » sob lip 13, 2013 16:53

Wstępnie sprawa wygląda tak.
Auto zabrałem od tych "magików" zaprowadziłem do innego znanego mi warsztatu, fakt nie posiadającego żadnych komputerów diagnostycznych itd, itp... ale Mechanik może że auta naprawia młotem i sierpem(tego akurat nie wiem) ale ma łeb na karku.
Okazało się ze wiele części nie było dobrze poskręcanych, brakowało kilku śrub i jakieś osłony czy części osłony katalizatora i czegoś tam jeszcze (Nie wspomnę że również w poprzednim warsztacie została osłona silnika bo jak zdjęli to nie założyli), prawdopodobnie Turbina w ogóle nie była wyjmowana cała tylko jakaś jej część...na dodatek wiązka z kablami nie była założona na swoje miejsce i wentylator od chłodnicy zaczął go przecierać.
Po dokręceniu wszystkiego praktycznie prawie wszystkie kontrolki zgasły po za "check engine" czyli do pierwszej usterki przed "naprawą" oraz PDF się nie świeci, ale na komputerze występuje komunikat " DieselPartikelFilter coś tam..."
Wróciłem do poprzedniego warsztatu, dziwnym trafem tamten mechanik co pracował nad autem już nie pracuje a właściciel warsztatu jeszcze zanim, zdążyłem wyrazić swoją opinię na temat jego warsztatu i fuszerki jaką odwalili, sam zaproponował usunięcie usterki na swój koszt...
Zobaczymy co przyniesie przyszły tydzień.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”