elektryczne lusterka golf
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Grupa Tomaszowska
Siema,
Co potrzebuję aby podłączyć elektryczne lusterka do golfa ? Mam szyby na korbke i lusterka manualne. Mam moduł komfortu, ESP, centralny, 1/2 FIS. Potrzebowałbym jakiś schemat co i jak podłączyć i czy od razu się da czy trzeba coś kombinować ?
Co potrzebuję aby podłączyć elektryczne lusterka do golfa ? Mam szyby na korbke i lusterka manualne. Mam moduł komfortu, ESP, centralny, 1/2 FIS. Potrzebowałbym jakiś schemat co i jak podłączyć i czy od razu się da czy trzeba coś kombinować ?
samych luster nie zrobisz , choć słyszałem o takim komforcie który obsługuje tylko centralny zamek i lusterka , a tak zdrowo zdroworozsądkowo bylo by od podstaw komfort central lustra szyby wg porady kolegi Greg viewtopic.php?f=14&p=5921849" onclick="window.open(this.href);return false; ,
dopowiem tak szeptem że po necie krąży jakaś porada zrobienia ele lusterek bez komfortu tylko na regulatorze lusterek z mk3 ale szczegółów nie znam niestety ,
sam będę około jesieni robił swap , komfort central lustra szybki , iż fabryka mi poskąpiła
dopowiem tak szeptem że po necie krąży jakaś porada zrobienia ele lusterek bez komfortu tylko na regulatorze lusterek z mk3 ale szczegółów nie znam niestety ,
sam będę około jesieni robił swap , komfort central lustra szybki , iż fabryka mi poskąpiła
-
- Grupa Tomaszowska
ale właśnie nie wiem jaki mam ten moduł komfortu. Da się jakoś to sprawdzić ?
Re: elektryczne lusterka golf
Nie masz u siebie modułu komfortu. Musisz wstawiać od podstaw.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: elektryczne lusterka golf
albo sprawdzacz VAGiem, albo oraganoleptycznie. modul znajduje sie na kolumnie kierowniczej.
Jest napisany , nawet vagiem mozesz sprawdzić , masz centralny zamek ? jak masz to masz pewnie 1c0 962 258d , najbardziej zdroworozsądkowe i najbardziej oklepane na forum jest montaż elektryki na komforcie 1j0 959 799ah rozpiska gdzie który kabel z niego jest w poradzie grega tylko musisz zdobyć silniczki pod ten komfort lusterka obojętnie jakie byle z mk4 a jak masz golfa 5d to w tylne drzwi niestety trzeba całe blachy wymieniać bo z przodu to trzeba mechanizm korbowy zastąpić silniczkiem u mnie tak jest , niestety też mam Korbotronik
w ASO to montowalikrissMK4 pisze: że po necie krąży jakaś porada zrobienia ele lusterek bez komfortu tylko na regulatorze lusterek z mk3
chcesz same lusterka dołożyć?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Grupa Tomaszowska
krissMK4, mam centralny
grg474, tzn. chce zrobić teraz tylko lustra, a za miesiąc elektrykę lecz tylko przód. Tyl zostawiam w korbce.
grg474, tzn. chce zrobić teraz tylko lustra, a za miesiąc elektrykę lecz tylko przód. Tyl zostawiam w korbce.
borzo, jak auto z licznikiem CAN immo 3 to mam komfort + silniczki na przód 1C0 oraz kawałek wiązki do tego komfortu.
Daj sobie spokój z robotą na raty lusterek bo musiałbyś mieć przełącznik lusterek pod wersję bez elektryki szyb
Daj sobie spokój z robotą na raty lusterek bo musiałbyś mieć przełącznik lusterek pod wersję bez elektryki szyb
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zrobisz tylkokrissMK4 pisze:samych luster nie zrobisz
grg474 pisze:musiałbyś mieć przełącznik lusterek pod wersję bez elektryki szyb
robiłem u siebie...elektrykę szyb i luster mam bez modułu komfort. Bliżej końca lata będę miał na sprzedaż cały zestaw elektryki nie wymagającego modułu komfort...
Jeżeli chcesz zrobi na oryginalnych gratach i tył chcesz zostawić w korbotronicu, to z tyłu nie będzie działał (tak mi się wydaje) central - po zmianie modułu komfortu będzie inaczej rozwiązane sterowanie zamkami. Robienie na raty jest bez sensu, sam regulator lusterek kosztuje ok 120zł (uzywki szukałem pół roku - nie znalazłem, w zamienniku nie występuje) a po dołożeniu szyb będziesz musiał go zmienić.borzo pisze:chce zrobić teraz tylko lustra, a za miesiąc elektrykę lecz tylko przód. Tyl zostawiam w korbce.
Jeżeli na oryginalnych gratach to moim zdaniem tylko wszystkie cztery drzwi...albo szyby na przyciskach z mk3 i lusterka na regulatorze o którym mowa wyżej (analogowy, działa bez komfortu), w tym wypadku zmienić trzeba jedynie klamkę wewnętrzną kierowcy...korby z przodu wywalisz i wstawisz silniczki, do tego trochę kabli. Oryginalne graty wymagają zdecydowanie więcej zmian.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
borzo, dokładnie taki zestaw mam u siebie (będę miał na sprzedaż), do tego potrzebujesz jeszcze elektrycznych luster, przełącznik luster i klamkę wewnętrzną drzwi kierowcy.
PS. Jeżeli nie potrzebujesz takiego zestawu na wczoraj...a np
PS. Jeżeli nie potrzebujesz takiego zestawu na wczoraj...a np
to pisz na gg, będę sprzedawał ze swojego autaQto pisze:Bliżej końca lata