Cześć,
Mam pytane do Kolegów. Podpiąłem auto pod komputer na zimnym silniku (po nocy) i wskazania w grupie 007 blok wartości mierzonych 4 pokazuje wartość 0,9 st.C. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że na dworze było około 11st.C. Odpaliłem auto i sprawdziłem jeszcze raz. Sprawdzałem od razu pod odpaleniu (czyli po 10 - 15 sekundach od uruchomienia silnika) i temperatura już była podawana prawidłowo 12,6st.C. Następnego dnia powtórzyłem pomiar i miałem to samo. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale mam na króćcu 3 świece dogrzewające płyn. Nie chce wydawać kasy na czujnik bo jestem świeżo po wymianie uszczelki pod głowicą i rozrządu i z kasą trochę krucho .
Dziwne dla mnie jest to, że płyn po 10-15 sekundach pracy silnika nabrał temperaturę zbliżoną do temperatury otoczenia .
Z góry dziękuje za pomoc.
W załączeniu Print Screen z obu pomiarów
Czujnik temperatury płynu chłodzącego?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
odepnij zasilanie dla świec żarowych to się wyjaśni
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5