niewygodny problem z centralnym zamkiem (pilot)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, posiadam golfa IV hattbaka 5d z roku 1998 kluczyk typu scyzoryk i nagle przestał działać z pilota ale tylko w drzwiach kierowcy, inne zamyka otwiera a drzwi kierowcy ani nie zamyka ani nie otwiera, co może być przyczyną w tym modelu? będę musiał udać się do elektryka ale najpierw chciałem Was o diagnozę zapytać.
Pilne niewygodny problem z centralnym zamkiem (pilot)
Przydałoby się błędy zczytać i zobaczyć wiązkę drzwi kierowcy, ewentualnie sam zamek.
Pilne niewygodny problem z centralnym zamkiem (pilot)
Jak nie zamyka ale porusza tym dzyndzlem na drzwiach to mikrostyk do wymiany.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Pilne niewygodny problem z centralnym zamkiem (pilot)
właśnie chyba to to, bo wiesz co nie błyska mi kierunkowskazami jak go zamykam ani nie uzbraja alarmu (nie mruga lampka czerwona w drzwiach) no i jest ogólnie problem z oświetleniem wnętrza podczas otwierania drzwi czy lampek oświetleniowych w drzwiach, to widzę że ta awaria postępowała aż się skumulowałoartur_n pisze:Jak nie zamyka ale porusza tym dzyndzlem na drzwiach to mikrostyk do wymiany.
więc raczej to w tych drzwiach mikrostyk?
kiedyś mi mówił elektryk że to stoi z 250zł a jakaś china tania 100zł chyba wezmę nową chinę bo auto i tak na sprzedaż..
edit:
jeszcze czasem mi tylne drzwi odbijało tzn zamykałem go a czasem strzeliło tylnymi że się nie zamknęły ale to rzadko może to też ma jakiś z tym związek
edit2:
1. Centralny zamek zamyka się samoczynnie przy otwartych drzwiach.
2. Przy zapalonych światłach i otwartych drzwiach nie działa brzęczyk zapalonych świateł.
3. Nie działa oświetlenie wewnętrzne po otwarciu drzwi.
4. Nie działa ALARM po otwarciu drzwi w czasie włamania !
to samo u mnie się dzieje
szewczi90, jest fajna fotoporada , modelowo pasuje do Twoich problemów
viewtopic.php?f=14&t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=14&t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
Na 99% mikro styk w drzwiach kierowcy. Sam mikro styk to koszt max. 10zl. Ceny które podałeś są za cały zamek.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mistrzu, to ze masz diode w zamku nie oznacza ze masz alarm. Na 99% nie masz alarmu.
Dioda byla montowana we wszytskich golfach 4.
Zobacz ile wtyczek ma Twoj modul komfortu - jak mniej niz 3 to alarmu nie masz.
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: niewygodny problem z centralnym zamkiem (pilot)
mam alarm, bo jak uzbrajał mi alarm to mrugał kierunkowskazami i migała wtedy czerwona dioda, po za tym jak zamknąłem się sam w środku a później otwierając drzwi wył alarm (pip pip pip pip... ) nic pojadę tak czy inaczej do zaprzyjaźnionego elektryka (w poniedziałek dopiero) zobaczymy co tam on wynajdzie ale pewnie to samo.agrala pisze:Mistrzu, to ze masz diode w zamku nie oznacza ze masz alarm. Na 99% nie masz alarmu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w przypadku braku elektrycznych szyb i luster muszą być trzy wtyki aby był alarm... jak jest elektryka to dwie wtyczkiagrala pisze:Zobacz ile wtyczek ma Twoj modul komfortu - jak mniej niz 3 to alarmu nie masz
co do problemu to temat wałkowany na prawdę setki razy... zamek do roboty, porada w FAQ jest a nawet dwie
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co sądzicie o kupnie samego mikrostyku?
http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-rozbi ... 78065.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-rozbi ... 78065.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest to oczywiście do ogarnięcia tylko mechanior nie może być pierwszy lepszy i wiedzieć co do czego.
nie we wszystkich - we wszystkich z centralnym zamkiem oryginalnymagrala pisze:Dioda byla montowana we wszytskich golfach 4.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: niewygodny problem z centralnym zamkiem (pilot)
chyba zaryzykuje i kupię to cudo, bo zamek wskazuje że jest ok, lecz nigdzie w sklepie nie dostanie się ''mikrostyku samego'' a cały zestaw nowy kaseta zamka w tym mikrostyk (china) kosztuje około 200zł robota niewiele bo to znajomy, bo jakaś podobno lepsza firma to już prawie 2x tyle, a mi to na długo nie musi być naprawione auto i tak idzie na sprzedażartur_n pisze:Jest to oczywiście do ogarnięcia tylko mechanior nie może być pierwszy lepszy i wiedzieć co do czego.