Problem z klaksonem, wytarta taśma

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

vmkserwis
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vmkserwis » pt cze 14, 2013 21:08

Witam. Postanowiłem w swoim mk3 zmienić sobie kierownicę, z racji takiej, że poprzednia była strasznie wyślizgana. Zakupiłem kierownicę z airbagiem i po pewnym czasie odkryłem że nie działa mi klakson gdy kierownica jest w pozycji na wprost i lekko skręcona w lewo. Zdjąłem kierownicę i okazało się że taśma jest wytarta czego wcześniej nie zauważyłem. Czy tą taśmę się jakoś zmienia ? Jak to się wykonuje ? Taśmy od AirBagu nie ma gdyż golfik na wyposażeniu nie ma poduszek. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Załączam zdjęcia :
Obrazek
Obrazek

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Post autor: ssarna1 » pn cze 17, 2013 16:30

Gdzie ty tam widzisz taśmę? Bo ona jest schowana w środku i nie jest używana jeśli nie masz poduszki. Odkręć kierownicę a potem te trzy śrubki i powinno wyjść

MK3 ADZ->AGU

vmkserwis
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vmkserwis » wt cze 18, 2013 00:04

Chodzi mi o ten mosiężny pierścień na kierownicy, odkręciłem te 3 śrubki wczesniej i ten pierścień trzyma się na takich zagięciach które nie chciały współpracować. Nie wiem czy mam je odginać na siłę, czy jakoś inaczej to się zdejmuje.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt cze 18, 2013 09:36

Pierścień ślizgowy wg etki jest częścią wymienną. Odkręć te 3 śruby krzyżaki i zobacz czy to on go nie trzyma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”