nie - nie w tym modelu - silnik 2,0 w borze też ma na linkę i ma tempomat - nic nie rusza linką tylko sterownik elektrycznie silnika wychyla przepustnicąedzio pisze:awsze wydawało mi się ,że jest to osobny układ którego silniczek pociąga linkę gazu,proporcjonalnie do zadanej prędkości.Ale zazwyczaj gaz do dechy i popuszcza ,co jest bardzo nie ekonomiczne.
Sterownik Silnika i Licznik z FIS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Pewnie tak jest ,ja skojarzyłem taki tempomat co były montowane w golfach 1i 2.
A jeśli jest problem z takim sterownikiem to mogę sklonować ,ale najpierw musi jeden być,żeby wychodować następne. Jak ktoś taki ma to nie mam problemu.
A jeśli jest problem z takim sterownikiem to mogę sklonować ,ale najpierw musi jeden być,żeby wychodować następne. Jak ktoś taki ma to nie mam problemu.
no i tu jest problem - AKL z tempomatem to rzadkość, a z CAN to już masakra - ciężko będzie żeby ktoś użyczyłedzio pisze:A jeśli jest problem z takim sterownikiem to mogę sklonować ,ale najpierw musi jeden być,żeby wychodować następne.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Kolega grg474 podpowiedział mi już jakiego sterownika szukać 06A906019BQ lub 06A906019CA(wersja z tempomatem). Teraz tylko sprawa czy moja pompa ABS też nadaje się do wymiany czy może pozostać? Jak już bym miał wymieniać sterownik już wolałbym na taki z wersji z tempomatem. Czy jemu nie będzie przeszkadzało że nie mam u siebie tempomatu? (mam plan aby tempomat z biegiem czasu też zamontować,ale odnośnie jego montażu to nic na necie nie mogę znaleźć, jedynie numer przepustnicy jest mi znany 06A 133 066, a na necie można kopić jedynie z takim numerem 06A 133 066 G - czy to jest taki sam i będzie pasował?)
Rozumiem że podczas zmiany sterownika będę musiał dodatkowe kable pociągnąć do licznika..
Chce skompletować potrzebne elementy żeby zobaczyć jaki będzie tego koszt.
Rozumiem że podczas zmiany sterownika będę musiał dodatkowe kable pociągnąć do licznika..
Chce skompletować potrzebne elementy żeby zobaczyć jaki będzie tego koszt.
pytanie jaki licznik chcesz montować....radzio01 pisze:eraz tylko sprawa czy moja pompa ABS też nadaje się do wymiany czy może pozostać?
Chciałbym zamontować chociaż jakiś licznik 1/2 fis.
Czytałem że sterownik pompy o oznaczeniu 1J0 907 379 Q ma już linię CAN.
Rozumiem że mój (1J0 907 379 D - ABS 20 IE CAN 0001) jej nie ma i nadaje się jakby co do wymiany?
Czytałem że sterownik pompy o oznaczeniu 1J0 907 379 Q ma już linię CAN.
Rozumiem że mój (1J0 907 379 D - ABS 20 IE CAN 0001) jej nie ma i nadaje się jakby co do wymiany?
kupuj
http://allegro.pl/komputer-silnika-vw-g ... 98880.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/komputer-silnika-vw-g ... 98880.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kolego dziękuję za link, znalazłem też ten sterownik http://allegro.pl/vw-golf-iv-1-6-sr-kom ... 35731.html może być? Jest sporo tańszy.
Tylko jeszcze proszę o odpowiedź odnośnie sterownika pompy ABS, nadaje się czy nie i szukać również innego (a to na pewno generuje następne 100zł) .
Tylko jeszcze proszę o odpowiedź odnośnie sterownika pompy ABS, nadaje się czy nie i szukać również innego (a to na pewno generuje następne 100zł) .
zadzwoń do człowieka od kompa ,na pewno abs też ma.A przynajmie powie jaki nr.