Błąd 1247
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Błąd 1247
Witam was chciałem ponowić temat ponieważ ie znalazłem na forum tego co mnie interesuje posiadam silnik AEE 1598 benzyna bez gazu rocznik 1996 otóż falują mi obroty gdy popada deszcz i przerywa mi podczas jazdy gdy jest sucho to jest ok podpiołem go pod kompa i wykazało błąd 1247 filtr węgla aktywnego - N80 przerwa lub zwarcie do masy chciałem się dowiedzieć gdzie to się znajduje i gdzie szukać tej przyczyny? ewentualnie jakie są koszty tej naprawy i od czego zacząć ? wczoraj podczas deszczu jechałem autostradą i przy prędkości 120km/h było tak że jak by paliwa nie dostawał przez moment bo go dławiło a po chwili dostał kopa i znowu to samo proszę o jakieś rady z góry dziękuję acha dodam jeszcze że pisze błąd sporadyczny
Błąd 1247
Twoją przyczyną jest pewnie cewka zapłonowa ,jak jest wilgotno to przy uszkodzonej cewce takie objawy są .A co do tego zaworka to on nie ma wpływu na szarpanie . Poczytaj na bazie passata o zawoze N80 . http://forum.vw-passat.pl/threads/5614- ... ywnego-N80" onclick="window.open(this.href);return false;
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32