Lampka drzwi prawych nie świeci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem związany z nie świeceniem lampki w drzwiach prawych tzn. jeszcze nie dawno świeciła ale już nie świeci i po otwarciu drzwi lipa sprawdzałem dziś czy kabel czerwono-niebieski ma przejście i jest w porządku podobnie z masą a jak mierzyłem miernikiem to po otwarciu drzwi lewych jest pobór 15,5V a w drzwiach prawych 0,00V :/ prawa oprawka z lampką działa w lewych drzwiach podobna historia jest z lusterkiem samo działa w lewych drzwiach ale w prawych nie jakieś pomysły?
Sprawdz przewody na przejsciu karoseri z dzrzwiami, taka gumowa rura . Mozliwe ze w tym miejscu sa przerwane przewody. Jest jeszcze taka mozliwosc ze nie masz oswietlenia przez padniety mikro stylu w zamku dzwi.
dobra panowie mam kupione krańcówki z Audi 80 z dwoma nóżkami powiedzcie mi tylko jaki(e) kolor(y) kabelka(ów) leci(ą) do microswitcha do zamka w drzwiach jeszcze przed wejściem kabli do wnętrza drzwi to wykorzystam kabel plusowy czy minusowy lub oba do uruchomiania lampki poprzez wykorzystanie starej instalacji od lampki do krańcówki z Audi pytanie moje: jak zastosować jakiś bezpiecznik na tą że instalację i czy lepiej stara instalacje zostawić w spokoju a ciągnąć nową? pozdrawiam.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Lampka drzwi prawych nie świeci
według mnie łatwiej będzie chyba przelutować luty w zamku niż ciąć instalacje. co do bezpiecznika, toż takowy jest, także nie kapuje po co Ci następny.damian2x pisze:dobra panowie mam kupione krańcówki z Audi 80 z dwoma nóżkami powiedzcie mi tylko jaki(e) kolor(y) kabelka(ów) leci(ą) do microswitcha do zamka w drzwiach jeszcze przed wejściem kabli do wnętrza drzwi to wykorzystam kabel plusowy czy minusowy lub oba do uruchomiania lampki poprzez wykorzystanie starej instalacji od lampki do krańcówki z Audi pytanie moje: jak zastosować jakiś bezpiecznik na tą że instalację i czy lepiej stara instalacje zostawić w spokoju a ciągnąć nową? pozdrawiam.
żadnedamian2x pisze:owiedzcie mi tylko jaki(e) kolor(y) kabelka(ów) leci(ą) do microswitcha do zamka w drzwiach jeszcze przed wejściem kabli do wnętrza drzwi

chyba że masz auto bez elektrycznych szyb
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

wiec ma ktoś jakiś prosty schemat jak podłączyć od nowa sama lampkę w drzwiach z krańcówka bo nie chce mi się dłubać w zamku.
nie dzięki życie trzeba se upraszczać wiec zamontuje sobie nowe krańcóweczki i będzie śmigać jak należy w razie czego mam to pod ręka
już kolega edzio mi powiedział co i jak wiec dzieki wszystkim