Brak prądu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak prądu
Witam. Mam problem z golf 3 1.9 TD. Nie działają kontrolki na desce, podgrzewanie świec, kierunkowskazy. Cała reszta bez zarzutu bezpieczniki wszystkie ok. Znalazłem nawet sposób aby przywracać go do życia ale to uciążliwe gdyż trzeba podnosić maskę i przewodem z +bieguna akumulatora dotknąć na chwilę świecy żarowej i zapalają się kontrolki i wszystko jest ok ale to do chwili zgaszenia auta. Proszę o pomoc.
Brak prądu
Możliwe, że przepaliła się kostka przy stacyjce.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Brak prądu
no niestety to nie wina kostki. Podłączyłem nową i to samo Próbowałem także poprzez przewód bez kostki i nicpołączyłem przewodem jak zaznaczone nie wiem co to wgl za przekaźnik gdyż nie ma nr. Może to jego wina???
Chciałem dodać że jak przekręcam kluczykiem czy dotykam przewodem bez kostki to słychać to charakterystyczne puknięcie ale na desce brak kontrolek. A może ktoś jest w posiadaniu schematu instalacji elektrycznej???
Chciałem dodać że jak przekręcam kluczykiem czy dotykam przewodem bez kostki to słychać to charakterystyczne puknięcie ale na desce brak kontrolek. A może ktoś jest w posiadaniu schematu instalacji elektrycznej???
Brak prądu
A więc zauważyłem jedną istotną rzecz. Jak jest chłodno wszystko działa ok a jak jest gorąco to już jest problem z zapłonem. Czy jest gdzieś jakiś bezpiecznik termiczny czy coś w tym stylu???
Brak prądu
Nie ma czegoś takiego. Ale poszukaj może przy silniku jakichś uszkodzonych przewodów. Inna możliwość, to po prostu zaśniedziałe konektorki, albo jakaś masa. Generalnie brak styku, a jak dotkniesz + do wtrysku to załapuje
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Brak prądu
BolekLodz, dzięki za poradę. Musiałem wymienić cały przewód od bezpiecznika do elektrozaworu i gitara.!!!!!!!!!!