Brak prądu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

wizjer01
Mały gagatek
Mały gagatek

Brak prądu

Post autor: wizjer01 » ndz cze 02, 2013 18:39

Witam. Mam problem z golf 3 1.9 TD. Nie działają kontrolki na desce, podgrzewanie świec, kierunkowskazy. Cała reszta bez zarzutu bezpieczniki wszystkie ok. Znalazłem nawet sposób aby przywracać go do życia ale to uciążliwe gdyż trzeba podnosić maskę i przewodem z +bieguna akumulatora dotknąć na chwilę świecy żarowej i zapalają się kontrolki i wszystko jest ok ale to do chwili zgaszenia auta. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
BolekLodz
Użytkownik
Użytkownik

Brak prądu

Post autor: BolekLodz » ndz cze 02, 2013 23:23

Możliwe, że przepaliła się kostka przy stacyjce.

Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW :) :)

wizjer01
Mały gagatek
Mały gagatek

Brak prądu

Post autor: wizjer01 » pn cze 03, 2013 07:13

oki dziś sprawdzę i dam znać

wizjer01
Mały gagatek
Mały gagatek

Brak prądu

Post autor: wizjer01 » pn cze 03, 2013 08:50

no niestety to nie wina kostki. Podłączyłem nową i to samo :-x Próbowałem także poprzez przewód bez kostki i nicObrazekpołączyłem przewodem jak zaznaczoneObrazek nie wiem co to wgl za przekaźnik gdyż nie ma nr. Może to jego wina???
Chciałem dodać że jak przekręcam kluczykiem czy dotykam przewodem bez kostki to słychać to charakterystyczne puknięcie ale na desce brak kontrolek. A może ktoś jest w posiadaniu schematu instalacji elektrycznej???

wizjer01
Mały gagatek
Mały gagatek

Brak prądu

Post autor: wizjer01 » wt cze 04, 2013 09:34

A więc zauważyłem jedną istotną rzecz. Jak jest chłodno wszystko działa ok a jak jest gorąco to już jest problem z zapłonem. Czy jest gdzieś jakiś bezpiecznik termiczny czy coś w tym stylu???

Awatar użytkownika
BolekLodz
Użytkownik
Użytkownik

Brak prądu

Post autor: BolekLodz » wt cze 04, 2013 13:47

Nie ma czegoś takiego. Ale poszukaj może przy silniku jakichś uszkodzonych przewodów. Inna możliwość, to po prostu zaśniedziałe konektorki, albo jakaś masa. Generalnie brak styku, a jak dotkniesz + do wtrysku to załapuje

Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW :) :)

wizjer01
Mały gagatek
Mały gagatek

Brak prądu

Post autor: wizjer01 » ndz cze 09, 2013 15:55

BolekLodz, dzięki za poradę. Musiałem wymienić cały przewód od bezpiecznika do elektrozaworu i gitara.!!!!!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”