Witam,
Chciałem odczytać PIN licznika Motometer 1J0920806E RB8 V07 Commanderem 1.4 i wygląda na to, że uszkodziłem wsad.
Gdy sczytywał włączył się wentylator na chłodnicy, zaświeciły się na chwilę chyba prawie wszystkie kontrolki. Teraz nie działa Immo
(odpala i gaśnie), nie ma podświetlania licznika, nie zaświecają się żadne kontrolki po przekręceniu kluczyka oprócz bodajże ładowania i oleju.
Jak rozumiem, potrzebuję wsad? Skąd go wziąć? Czym wgrać? Nie ufam już commanderowi... Vag Tacho? Vag Eeprom Programmer po RS232?
PIN niby mam jak i cały EEPROM, tylko nie wiem czy poprawnie odczytany skoro tak się stało...
Będę niezmiernie wdzięczny za każdą pomoc, auto bardzo potrzebne
A może lepiej już zainwestować w nowy licznik? Planuję 1/2 FIS lub FIS. Tylko czy dam radę go uruchomić mając uszkodzony stary licznik?
Jestem z Piaseczna, może jest ktoś z Warszawy/okolic kto pomoże?
Pozdrawiam
Wsad licznika uszkodzony Commanderem?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
odłącz aku i podłącz - zobaczymy czy zagada. Jeśli bym ja miał wgrywać to tylko
lwlw pisze:Vag Eeprom Programmer po RS232
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Zagadał! Zaczął chodzić obrotomierz, zegarek, lusterka, pogasły kontrolki - niby ok, tylko miga kontrolka od świec żarowych.
Myślałem o tym wcześniej, ale nie byłem przekonany.
Wcześniej wyłączyłem immo w ECU, bo samochód był mi bardzo potrzebny. Teraz mogę go tak po prostu włączyć i powinien odpalać tylko z moim kluczem?
A czy ta kontrolka od świec to czasem nie przez to, że immo wyłączone?
I jeszcze pytanie co do tego zczytanego commanderem EEPROM-u? NAdaje się na coś? Chodzi o PIN...
Myślałem o tym wcześniej, ale nie byłem przekonany.
Wcześniej wyłączyłem immo w ECU, bo samochód był mi bardzo potrzebny. Teraz mogę go tak po prostu włączyć i powinien odpalać tylko z moim kluczem?
A czy ta kontrolka od świec to czasem nie przez to, że immo wyłączone?
I jeszcze pytanie co do tego zczytanego commanderem EEPROM-u? NAdaje się na coś? Chodzi o PIN...
taklwlw pisze:Wcześniej wyłączyłem immo w ECU, bo samochód był mi bardzo potrzebny. Teraz mogę go tak po prostu włączyć i powinien odpalać tylko z moim kluczem?
taklwlw pisze:A czy ta kontrolka od świec to czasem nie przez to, że immo wyłączone?
daj na forsius(małpa)poczta.fm to ci powiemlwlw pisze:I jeszcze pytanie co do tego zczytanego commanderem EEPROM-u? NAdaje się na coś? Chodzi o PIN...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Sprawdź pocztę Pozwoliłem sobie napisać do Ciebie już wcześniej, maila znalazłem w jakimś innym temacie.
Wg mnie EEPROM wygląda sensownie jak porównywałem z jakimś innym wsadem tak na szybko (przynajmniej początek).
Włączyłem immo i chyba wszystko działa, spiralka już nie miga.
Wg mnie EEPROM wygląda sensownie jak porównywałem z jakimś innym wsadem tak na szybko (przynajmniej początek).
Włączyłem immo i chyba wszystko działa, spiralka już nie miga.
maila brak