Witam!
Dzisiaj zauważyłem iż wszytskie świata stopu w moim VW Bora kombi się nie świecą . Sprawdzałem żarówki jest okej , do tego sama kontrolka świateł przeciwmgielnych się zapala ? . Przy awaryjnych wszytskie migają w tyłu z prawej i lewej strony przy kierunkach prawy miga ze stopem a lewy z postojową czy przeciwmgielną . Wyciągając prawo listwe nic nie zauważyłem , w lewej gdy ruszam kablami żarówki raz migają mocnej raz nie . Z przodu nic się nie dzieje , sprawdzałem bezpieczniki okej wydaje się też ok czujnik przy pedale hamulca , nie rozumiem tego dlaczego też nie świeci listwa stopu . Dodam iż 2 ,3 razy w przeciągu 3 tygodni zapalał mi się na desce ABS feler , ale nie wiem czy to ma znaczenie ...
Problem ze stopem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem ze stopem
najpierw ogarnij brak masy w lampie z tyłu - brązowy kabelek jest przykręcony do karoserii, nim się zainteresuj. Jak będzie dobra masa to się zobaczy czy jakiś problem pozostał...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem ze stopem
w dwóch lampach jest ten kabelek...ale zajmij się lewą lampą. Idąc wzdłuż wiązki znajdziesz punkt masowy gdzie brązowy kabelek będzie przykręcony. Wyczyść to miejsce i porządnie przykręć nakrętkę...wtyczki przy lampach też przeczyść.
Problem ze stopem
Czujnik stopu pod pedałem wymieniony stop już działa , problemem w lewej lampie był nie brak masy tylko wtyczka . Dziękuje i pozdrawiam