Układ scalony obrotomierza pilnie poszukuje !
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam nadzieję ze wybralem dobry dział , jak w temacie poszukuje ukladu scalonego obrotomierza do golfa II , kupiłem licznik i obrotomierz nie chcial nawet dgrnąć kiedy go podłączyłem wiec po 2 dniach walki z elektryka bo myslałem ze tam jest wina rozebrałem go na czesci okauje sie ze w środku jest układ od benzynyny
http://obrazki.elektroda.pl/3107603000_1359571613.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; tak to wygląda
http://obrazki.elektroda.net/3_1229119398.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; a tak powinno
nie wiem czy da sie to przerobic wydałem kasę tylko na darmo a gosciu wyparował ....może ktos ma na częsci taki licznik chodzi mi o sam układ chociaż
http://obrazki.elektroda.pl/3107603000_1359571613.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; tak to wygląda
http://obrazki.elektroda.net/3_1229119398.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; a tak powinno
nie wiem czy da sie to przerobic wydałem kasę tylko na darmo a gosciu wyparował ....może ktos ma na częsci taki licznik chodzi mi o sam układ chociaż
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dao1803, a powiedz mi co dokładnie potrzebujesz ?? Bo na 1 i 2 płytce jest scalak, więc nie czaję.. Co chcesz przerobić na co ??
Na pewno obrotomierz dobrze podłączyłeś??
Piszesz o obr. z benzyny a potrzebujesz z diesla ?? Bo nie napisałeś nigdzie.
Na pewno obrotomierz dobrze podłączyłeś??
Piszesz o obr. z benzyny a potrzebujesz z diesla ?? Bo nie napisałeś nigdzie.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
Witam chodzi mi dokładnie o układ do diesla bo ten jest z benzyny tak jak na 1 zdj. to wyglada jakis cwaniak wsadzil od benzyny cały uklad a tarcze i cały licznik jest od diesla , wiec nie swiadom tego co jest w środku kupiłem go po 3 dniach męki rozebrałem go i okazało się że w środku cały mechanizm obrotomierza jest od benzyny
- mskostek
- Użytkownik
- Auto: Golf II
- Silnik: 1.9
To ja zadam takie głupie pytanie. Czy da się przerobić licznik benzyniaka z mfa na licznik diesla? Chodzi mi głównie o to czy jak przełożę sam obrotomierz diesla do licznika od benzyny to czy będzie to działało ?
nie da się poczytaj o tym dlaczego, tzn. jeśli znasz sie na elektronice to wszystko sie da z tym żę to troche roboty. Dlaczego się nie da to jest tego w necie i tu na forum wiele opisane, do obrotka z diesla ida całkiem inne impulsy , w dieslu ida z alternatora w benzynie z cewki wysokiego napięcia o ile pamiętam
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jeśli bez MFA to się da, można też przerobić obrotek z benzyny do diesla i na odwrót, schematy są w necie - osobiście nie sprawdzałem ale teoretycznie powinno działaćmskostek pisze:Chodzi mi głównie o to czy jak przełożę sam obrotomierz diesla do licznika od benzyny to czy będzie to działało ?
ja mam zegary z mfa i obrotomierz z diesla. przełożyłem tylko całą płytke z resztą układu i smiga a cała taśma z benzyny mfa. więc potrzebna Ci tylko ta płytka z układami.
Re: Układ scalony obrotomierza pilnie poszukuje !
chris4286 pisze:ja mam zegary z mfa i obrotomierz z diesla. przełożyłem tylko całą płytke z resztą układu i smiga a cała taśma z benzyny mfa. więc potrzebna Ci tylko ta płytka z układami.
no tak tylko jak ja zdobyć.... nie ma nikt kogo znam ani nie moge znaleść nic na częsci
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ja byłem przekonany, że się nie da ze względu na to, że liczniki z mfa które widziałem (o ile dobrze pamiętam) miały układ odpowiedzialny za obrotek i mfa na jednej płytce - stąd mój wniosek, że się nie da.chris4286 pisze:ja mam zegary z mfa i obrotomierz z diesla. przełożyłem tylko całą płytke z resztą układu i smiga a cała taśma z benzyny mfa. więc potrzebna Ci tylko ta płytka z układami.
Ale jeśli się da i działa i wszystkie wskazania MFA działają poprawnie to ok.
- mskostek
- Użytkownik
- Auto: Golf II
- Silnik: 1.9
Re: Układ scalony obrotomierza pilnie poszukuje !
Pod jaki silnik masz to podpięte. Bo ja chciał bym zrobic swap na AFN i zostać przy oryginalnych zegarah ale żeby mieć MFAchris4286 pisze:ja mam zegary z mfa i obrotomierz z diesla. przełożyłem tylko całą płytke z resztą układu i smiga a cała taśma z benzyny mfa. więc potrzebna Ci tylko ta płytka z układami.
ja mam sb 1.6TDic płytka mfa jest tak ułożona ze się zmieści bez problemu.chyba żę wychodziły takie zegary że było całością. gorzej ze spalaniem bo niestety diesel ma ciśnienie a potrzeba podciśnienie.choć ciekawe jak ma zrobione np g60 tam jest też ciśnienie wiec jakoś to musi być zmienione.