brak świateł,nawiewu,wycieraczek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jestem tu nowy więc wszystkich pozdrawiam!
Wczoraj po odpaleniu golfika zauważyłem że światła mijania mi nie działają. Chciałem włączyć nawiew ale on również padł tak samo jak kierunkowskazy i wycieraczki. Gasiłem kilka razy samochód bo myślałem że coś to pomoże i nic! Kiedyś miałem taki problem ale samo się naprawiło. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. O co chodzi???
Wczoraj po odpaleniu golfika zauważyłem że światła mijania mi nie działają. Chciałem włączyć nawiew ale on również padł tak samo jak kierunkowskazy i wycieraczki. Gasiłem kilka razy samochód bo myślałem że coś to pomoże i nic! Kiedyś miałem taki problem ale samo się naprawiło. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. O co chodzi???
możliwe że włącznik pada (zaśniedziałe styki) poszukaj porady z fotkami - bo jest jak to naprawić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Myślisz ze to tylko włącznik świateł? Tylko ze niedawno odkryłem ze po zapaleniu zapłonu wszystko działa a jak odpale silnik to znika i dalej mi nie działa?
przejrzałem schematy - jeśli padają ci wycieraczki + światłą + kierunkowskazy - to za to odpowiada kabel czarno/czerwony wychodzący z kostki stacyjki - jeśli na tym kablu nie ma napięcia po włączeniu stacyjki to wina kostki lub stacyjki - przeoczyłem fakt że masz problem nie tylko ze światłami
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Problem rozwiązany. Tak jak mówiłeś wina była kostki stacyjki. Wielkie dzięki kolego Zamykam temat.