Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19114
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: Qto » sob paź 12, 2013 09:27

Obrazek


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

michanor
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: sob wrz 07, 2013 23:38

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: michanor » ndz paź 13, 2013 12:56

Dzięki za schemat :)



Awatar użytkownika
9019
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 21:45
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: 9019 » ndz cze 08, 2014 18:24

Witam, proszę o pomoc u mnie też po zamontowaniu manetki tempomatu i doprowadzeniu wiązki na podszybie nie mam gdzie podłączyć :-(

Golf IV 1.4 16V rok 2003 kod silnika BCA

Obrazek

czy można to podłączyć do tego sterownika ja tak to w które piny trzeba się wpiąć ?

Obrazek

Proszę o pomoc!



Pavlosky
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: wt sie 26, 2014 20:05

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: Pavlosky » wt sie 26, 2014 20:33

Siema. Jestem tu nowy. Chcę sobie założyć tempomat do swojego golfa 16SR. Piszesz, że wiesz jak to zrobić, więc jak mogę prosić o pomoc :hmm: Gdzieś czytałem że da się to zrobić bo mimo iż mam przepustnicę na lince to wszystko może iść przez silnik krokowy. Jak coś czekam. Z góry dzięki.



raaza
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: ndz gru 14, 2014 12:35

Re: Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: raaza » ndz gru 14, 2014 12:58

Witam na forum :food:

Nie będę zakładał nowego tematu..mam szybkie pytanie, mianowicie mam Borę 2001r, silnik ASZ, 1,9tdi, ma potencjometr gazu, podłączyłem już manetkę tempomatu, mam kabel...i teraz gdzie podłączyć się z tym kablem jak na podszybiu nie mam skrzynki? Pod komputer?
Czy w TDI schemat podłączenia będzie prawidłowy: Bo jest on chyba od benzyniaków..
pin 2 z manetki do sterownika silnika pin 75
pin 3 z manetki do sterownika silnika pin 57
piny 4 i 7 z manetki do sterownika silnika pin 38
pin 5 z manetki do sterownika silnika pin 76
pin 6 z manetki do bezpiecznika nr 5

Pozdrawiam.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19114
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: Qto » pn gru 15, 2014 17:26

raaza pisze:podłączyłem już manetkę tempomatu, mam kabel...i teraz gdzie podłączyć się z tym kablem jak na podszybiu nie mam skrzynki?
jaki kabel ? jak nie masz skrzynki ?


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

trzaska456
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: pn paź 03, 2016 19:25

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: trzaska456 » pn paź 03, 2016 19:34

Odgrzeje troszkę kotleta :P
Posiadam golfa 1.4 16V 55kW 2001rok AXP i chcę zamontować tempomat jednak nie mam przewodów w czarno fioletowej kostce. W kostce ECU mam innaczej liczone piny. Ktoś wie pod które piny mam się podlutować?



ToM@S
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 27
Rejestracja: wt mar 13, 2007 14:37
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: ToM@S » pn paź 03, 2016 21:27

Na tej fotce masz rozpiskę dla AXP
blue/grey to 2 PIN z manetki
red/yellow 3
black/white 4 i 7
white to 5
https://s12.postimg.org/xs2ov11cd/Tempo ... ie_ECU.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek



trzaska456
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: pn paź 03, 2016 19:25

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: trzaska456 » wt paź 04, 2016 07:13

Okej dziś po pracy ale dolutuje do tych pinów i zdam relacje.



trzaska456
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: pn paź 03, 2016 19:25

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: trzaska456 » wt paź 04, 2016 19:12

Heh u mnie te piny są wogóle nie używane, zdaje się że będę musiał poszukać odpowiednich wsuwek i spróbować rozpiąć kostkę aby je dołączyć. Popatrze na tme co mają.
Obrazek



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19114
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: Qto » wt paź 04, 2016 19:17

Jeśli nie ma wtyczki w podszybiu...a w benzynie nie ma...to przy ECU też będzie pusto w pinach odpowiedzialnych za tempomat


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
luckyboy
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 794
Rejestracja: śr kwie 27, 2016 21:28
Lokalizacja: Toruń
Silnik: BCA

Re: Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: luckyboy » śr paź 05, 2016 14:05

Z tego co widziałem na necie w przewodnikach, to zwykle są w zlaczu wolne piny do których trzeba włożyć przewody.



Awatar użytkownika
luckyboy
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 794
Rejestracja: śr kwie 27, 2016 21:28
Lokalizacja: Toruń
Silnik: BCA

Re: Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: luckyboy » sob paź 08, 2016 17:30

trzaska456 pisze:Heh u mnie te piny są wogóle nie używane, zdaje się że będę musiał poszukać odpowiednich wsuwek i spróbować rozpiąć kostkę aby je dołączyć. Popatrze na tme co mają.
Obrazek
Miałem tak samo. Zakładałem tempomat przedwczoraj w BCA i nie było pinów do obsługi tempomatu w kostce ECU - trzeba dołożyć.



tzjawinski11
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: śr lut 01, 2017 18:21

Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej

Post autor: tzjawinski11 » śr lut 01, 2017 18:49

Jak dołożyć te piny w ECU i czy jest to ta dłuższa kostka, czy ta krótsza? Z góry dzięki za odpowiedź :)



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości