Witam.
Otóż, mam 2 biegowy wentylator chłodnicy w RP. Kable mam trzy.
1. Brązowy - pewnie masa?
2. Czerwono-czarny
3. Czerwono-biały
Problem w tym, że nie wiem w który kabel w który pin wpiąć, żeby to chodziło. Patrząc z góry, od lewej... Może ktoś pomoże?
Kable wentylatora chłodnicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Kostka wchodzi tylko w jednym położeniu , podejrzyj u kogoś jak masz możliwość w , jesli nie to wez kabelek wkładasz w pierwszy styk a drugi kraniec w w drugi pin , po tym poznasz pierwszy drugi bieg wentylatora
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Na kostce masz numery 1-3
1-czerwony/czarny (2 bieg wentylatora)
2-czerwony/biały (1 bieg wentylatora)
3-brazowy
1-czerwony/czarny (2 bieg wentylatora)
2-czerwony/biały (1 bieg wentylatora)
3-brazowy
- Toshiba
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem jest taki właśnie, że kostki nie mam tylko mam wsuwki plastikowe tylko, dlatego pytam
Na rysunku domalowałem ci cyferki, jest to widok od tyłu złącza na silniku wentylatora. Zwróć uwagę na dwa wypusty, mają być skierowane do góry. Polecam ci i tak zamontowanie wtyczki bo takie luźne kabelki wtykane w silnik doprowadzą do zwarcia. Najlepiej zdobądź gdzieś na szrocie całą wiązkę, wypinana jest obok chłodnicy.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03e ... ca2ab.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03e ... ca2ab.html" onclick="window.open(this.href);return false;