Witam
Jestem nowy, ale postanowiłem się zapisać na to forum, bo często korzystam z jego rad, ale niestety nie mogłem pisać, no ale już mogę i już na starcie mam kilka pytań w których potrzebuje pomocy.
1. mam 1 kluczyk do swojego golfa 4 (brak zapasowego) - kluczyk, czy raczej pilot jest starty i nie zamyka się co mnie strasznie wkurza - pilot jest na 2 przyciski - otwórz i zamknij - chowanie się "grotu" nie działa - moje pytanie jest takie: jak to naprawić? wymienić? na allegro można i za 20zl znaleźć obudowy i kupić, ale czy to dobry pomysł? grot ma swój wzór przecież, pilot chyba ma w środku jakieś ustawiania, czujniki i baterie - czy, gdzie i za ile można taką wymianę zrobić? po prostu chciałbym żeby ten grot się chował i obudowa nie była tak zniszczona.
2. ostatnio wymieniałem w przednich drzwiach od strony kierowcy i pasażera te plastikowe lampki biało-czerwone wraz z żarówkami (jak otwieramy drzwi to się świecą) iii od strony kierowcy to światełko w ogóle nie działa, czytałem kiedyś, że to jakiś procesor, czy coś się spaliło, jak można to naprawić i co jest przyczyna?
3. Radio - tu mam mega problem, otóż w mniejszych miejscowościach albo na trasie nie odbieram nic !!!! normalnie nic, albo radio maryja, podczas gdy mój brat w swoich passacie odbiera w każdym miejscu z 20 stacji, inna sprawa, że jak mi radio odbiera w centrum, to często się wyłącza (restartuje) i szuka stacji z 10sek i wraca do poprzedniego, hm zauważyłem też, że po myciu samochodu tak jest - jakby gdzieś się można woda dostawała? ale też o tym czytałem i jestem niemal pewny, że chodzi tu o wzmacniacz, dodam, że nie posiadam oryginalnego radia w swoim vw golf 4, więc co może być przyczyną? a jeśli ktoś wie, to gdzie taką cześć kupić ???
4. czasami jak jest ciemno i idę do samochodu i otwieram go z daleka powinny włączać się przednie żarówki (światła) wewnątrz, podczas, gdy się nie włączają i muszę wszystko robić po ciemku, a czasem świecą się tylne światełka (tylne drzwi) - jak to ustawić ???
5. w vw golf 4 na tablicy rozdzielczej są 2 pokrętła - lewe i prawe - lewe do ustawienia godziny i prawe do zerowania licznika przejechanych km, problem jest taki, że to prawe pokrętło chyba nie działa, niewiem, czy się urwało, czy co, trzymam je długo, próbuje w prawo czy lewo i nic, wcześniej kilka razy zerowałem km ale teraz nie mogę, co można zrobić? można to wymienić? ustawić? naprawić? gdzie leży problem?
Hm chyba tyle tych najbardziej wkurzających mnie problemów, pewnie mam ich więcej, ale na początek chciałbym rozwiązać te, czy może ktoś pomoc? pozdrawiam wszystkich czytających
Kluczyk/pilot VW GOLF 4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kluczyk/pilot VW GOLF 4
na wszystkie te pytania znajdziesz odpowiedzi na forum. poszukaj, użyj szukajki...
Kluczyk/pilot VW GOLF 4
1. dokupić używany kluczyk w dobrym stanie i przełożyć bebechy, chińszczyzna z allegro odpada.
2. mikrowłącznik w drzwiach lub dioda - jest obszerny temat na forum
2. mikrowłącznik w drzwiach lub dioda - jest obszerny temat na forum
Kluczyk/pilot VW GOLF 4
dzieki za pomoc, napewno poczytam jeszcze w innych dzialach, ale ciezko cos znalezc te konkretne przypadki, pozdrawiam
Kluczyk/pilot VW GOLF 4
Ad 1 - kupić obudowę i przełożyć
Ad 2 - mikrostyk zamka - tak wpisz w szukajce
Ad 3 - co to za radio - oryginał?
Ad 4 a jak masz ustawiony włącznik na głównej lampce
Ad 5 - zeruje się wciskając a nie przekręcając
Ad 2 - mikrostyk zamka - tak wpisz w szukajce
Ad 3 - co to za radio - oryginał?
Ad 4 a jak masz ustawiony włącznik na głównej lampce
Ad 5 - zeruje się wciskając a nie przekręcając
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5