Miałem problem z centralnym - po otworzeniu drzwi kierowcy nie działał brzęczyk, nie zapalało się światełko, itp. Na początku myślałem że to mikrostyk, ale okazało się że trzeba wymienić cały zamek.
Tak też wczoraj zrobiłem i teraz to jest OK - brzęczyk, śwatło, itp. działają.
Natomiast problem pojawił się w innym miejscu Gdy zamykam drzwi od środka przyciskiem wszystkie [łącznie z wymienianym wczoraj zamkiem od strony kierowcy] zamykają się.
Po chwili jednak zamek tylnych lewych [za kierowcą] drzwi się ponownie otwiera
Problem ten nie występuje jednak gdy zamykam drzwi pilotem, lub od zewnątrz z kluczyka. Wtedy jest OK.
Dodam jeszcze że te drzwi raz na kilkadziesiąt otworzeń nie otwierają się. Trzeba zamknąć i otworzyć samochód drugi raz aby rygiel się podniósł.
I drugi temat - po wymianie zamka nie chowa się do końca rygielek w dzwiach. Drzwi są zamknięte, ale dochodzi on tylko do ok połowy. Podczas montażu drut mógł się tam odgiąć, że teraz się nie chowa poprawnie?
Centralny - małe problemy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
1. Zimne luty, mikrostyk
2. Z tego co kojarzę to na zamiennikach często się to zdarza
2. Z tego co kojarzę to na zamiennikach często się to zdarza
Re: Centralny - małe problemy
1. Czyli jeśli nie chcę się bawić w rozbieranie i konserwację zamka to też czeka mnie też jego wymiana.
2. Fakt to zamiennik. Można to jakoś skorygować? No i nasuwa się jeszcze pytanie czy oznacza to że ten zamiennik nie domyka się do końca?
2. Fakt to zamiennik. Można to jakoś skorygować? No i nasuwa się jeszcze pytanie czy oznacza to że ten zamiennik nie domyka się do końca?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
1. Tak, ale zdecydowanie lepiej jest naprawić obecny zamek
2. Poczytaj podobne tematy (w FAQ są dwa) to na pewno trafisz na podobne problemy, osobiście nie spotkałem bo zawsze naprawiam oryginalny zamek
2. Poczytaj podobne tematy (w FAQ są dwa) to na pewno trafisz na podobne problemy, osobiście nie spotkałem bo zawsze naprawiam oryginalny zamek