Siemka
Zakupiłem lampkę z opóźnieniem, ale mam kłopot, bo nie wiem jak podłączyć. W sensie, które kabelki gdzie? Nie chcę nic spalić, zepsuć, więc wolę zapytać niż wymieniać 5 razy bezpiecznik albo żarówkę.
Żeby było prościej i bez nieporozumień, wrzucam zdjęcie. Po prostu napiszcie pod który konektor co wpiąć (kable: czerwony, brązowy i brązowy z białym paskiem:
I drugie pytanie: konektor na czerwonym kablu jest 'szeroki'. Rozumiem, że mam go zmienić na wąski, taki jak te na brązowych przewodach?
Lampka z opóźnieniem - jak podłączyć?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ustaw włącznik na "drzwi", zobacz które piny mają zwarcie, później ustaw tak jakby lampka była włączona i też sprawdź które piny mają zwarcie. W obydwu przypadkach jeden pin zwierany się nie zmieni - to będzie kabel czerwony. Drugi pin zwierany z pierwszego przypadku to brązowo/biały a drugi pin zwierany z drugiego przypadku to kabel brązowy. W lampce będzie widać które piny doprowadzają zasilanie do żarówki...a jakbyś chcial miernikiem sprawdzać to żeby żarówka była w lampce
Co do konektora, zobacz jak będzie pasował...jak będzie luźny to zmień na wąski. Możesz też kombinować żeby go bardziej zacisnąć.
Co do konektora, zobacz jak będzie pasował...jak będzie luźny to zmień na wąski. Możesz też kombinować żeby go bardziej zacisnąć.
No właśnie nie widzę gdzie co idzie, inaczej bym takiego pytania nie zadawał
Jutro skołuję jakiś konektor i popróbuję. Chociaż nie ukrywam, że bardziej by mi się przydał gotowy przepis co gdzie wpiąć
Jutro skołuję jakiś konektor i popróbuję. Chociaż nie ukrywam, że bardziej by mi się przydał gotowy przepis co gdzie wpiąć
Powoly, bo się rozpierdoly...
No i spaliłem... Muszę kupić nową. Brązowy kabel z czerwonym się tryknęły, dym poszedł i ściemniacz nie działa.
Kombinacja działająca to czerwony w środku a brązowe po bokach.
Kombinacja działająca to czerwony w środku a brązowe po bokach.
Powoly, bo się rozpierdoly...