lampa podsufitki nie gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zaczne od tego ze nie znalazlem takiego problemu... badz zle szukalem...
A wiec lampa podsufitki cos nawalala... Na Otwieranie Drzwi.
Ciagle sie swiecii... czasami sie zalaczala podczas jazdy.... a od wczoraj caly czas swieci razem z lamka baznika... musialem w bagazniku ja odlaczyc... a podsufitke wziac na wylaczenie bo doi mi ako;p
Jakies przekazniki.... bezpieczniki? Za co sie zabrac...?
Dodam ze lamka jest dobra bo kupilem osttanio nowa cala lamke bo nawalal mi przelacznik szyberdachu;)
A wiec lampa podsufitki cos nawalala... Na Otwieranie Drzwi.
Ciagle sie swiecii... czasami sie zalaczala podczas jazdy.... a od wczoraj caly czas swieci razem z lamka baznika... musialem w bagazniku ja odlaczyc... a podsufitke wziac na wylaczenie bo doi mi ako;p
Jakies przekazniki.... bezpieczniki? Za co sie zabrac...?
Dodam ze lamka jest dobra bo kupilem osttanio nowa cala lamke bo nawalal mi przelacznik szyberdachu;)
- JaskoDZA
- Gadatliwa bestia
W drzwiach masz takie WŁĄCZNIKI jakby co odpowiadają za włączanie się lampki podsufitki itd. w pierwszej kolejności to je proponował bym sprawdzić:)
MK2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=495084
MK3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491919
VW Das Auto ,Opel Das Szit
MK3 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491919
VW Das Auto ,Opel Das Szit
Muslalem o tym ze moze zle sie dociskaja.... sprawdzalem palcem do oporu.... nic nie dalo.... jak je sie wciaga?? Jutro zajrze..
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
u mnie też działy sie cyrki, włączyła sie pod czas jazdy nie raz a po otwarciu drzwi nic. okazało sie że jedna ściezka byłu upalona, wymieniłem na inna lampkę i spokój najlepiej podmień na sprawną to będzie wiadomo czy coś z instalacją czy sama lampka padla...
Nie czytasz.... ;p
pisalem ze lampka jest ok... bo wynienialem calosc... na tej i na tej tak sie czasem dzialo... a teraz w ogole ciagle swieci
pisalem ze lampka jest ok... bo wynienialem calosc... na tej i na tej tak sie czasem dzialo... a teraz w ogole ciagle swieci
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
odłącz wtyczkę od lampki i sprawdź na ilu pinach jest masa...powinna być jedna stała a druga po otwarciu drzwi - to wystarczy aby wiedzieć gdzie szukać przyczyny
- Paweł Marek
- V.I.P.
wpólny "mianownik" do obu lampek to raczej tylko spartolony dokładany alarm lub spartolone jego podłączenie. Albo przypadek że to i to padło. Powyciągaj krańcówki drzwi najpierw i sprawdzaj próbnikiem - w spoczynku przewodzą prąd po wciśnięciu przestająVentOlf pisze:a od wczoraj caly czas swieci razem z lamka baznika
Pisz kolego czym jeździsz Vento zwykły Golf czy Variant - są drobne różnice jednak. Jesli to Vento z lampkami w boczkach drzwi to czy prawidłowo działają?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Vento Front nie wpływa na pracę lampki :p
Sprawdź krańcówki w drzwiach (to, że je wciskałeś palcem nie dowodzi ich poprawnego działania) miernik w rękę i sprawdź dokładnie.
Sprawdź krańcówki w drzwiach (to, że je wciskałeś palcem nie dowodzi ich poprawnego działania) miernik w rękę i sprawdź dokładnie.
Zajrze w poniedzialek na praktykach... koncowka roku... zaczynam sie uczyc.... jak zwykle.
Pytal czy vento czy golf dlatego napisalem o froncie z vento;p
Pytal czy vento czy golf dlatego napisalem o froncie z vento;p
Powiedzcie mi tylko ...
Gdy otwiera sie bagaznik - zapala sie swiatlo bagaznika i podsufitka
gdy otwieram drzwi same to - zapala sie podsufitka i BAGAZNIK tez ? czy nie ?
wydaje mi sie ze tak mialem.. ze swiatlo bagaznika zapalalo mi sie tylko po otwarciu bagaznika... tak wiec blad musze miec w bagazniku ze to i to ciagle mi swieci ....
Gdy otwiera sie bagaznik - zapala sie swiatlo bagaznika i podsufitka
gdy otwieram drzwi same to - zapala sie podsufitka i BAGAZNIK tez ? czy nie ?
wydaje mi sie ze tak mialem.. ze swiatlo bagaznika zapalalo mi sie tylko po otwarciu bagaznika... tak wiec blad musze miec w bagazniku ze to i to ciagle mi swieci ....