Klima manual na climatronic

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

damiab
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: damiab » pn kwie 08, 2013 16:52

Witam! Jestem w trakcie zmiany klimy manualnej na climatronic w tym oto samochodzie. Nagrzewnica poszła druga z okablowaniem i panelem. Robię to według tej rozpiski kostek:
kostka 1:
http://polo6n.neostrada.pl/pinout10.html

kostka 2:
http://polo6n.neostrada.pl/pinout12.html

Mam problem z następującymi rzeczami:
-nie wiem co oznacza pin 6 w kostce 2 "wzrost liczby obrotów"
-pin 4 w kostce nr 1 "sygnał liczby obrotów"
-pin 5 w kostce nr 1 " do ECU pod 33 pin"( nie wiem gdzie u mnie w ecu może być na to miejsce).
Zastanawia mnie jeszcze w jaki sposób sterowane jest załączanie klimatyzacji?
W samochodzie jest już fabryczna klimatyzacja i do kostki doprowadzone są 4 przewody. Odnalazłem te co podają zasilanie oraz ten od podświetlenia. Nie wiem do czego są pozostałe 2.
Jak ktoś mógłby przybliżyć temat byłbym bardzo wdzięczny.

Auto to golf 4 1.9tdi PD 130km 2005 rok

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt kwie 09, 2013 01:00

skoro Climatronic chcesz dołączyć w Golfie...to raczej nie sugerowałbym się opisami wtyczek z Polo. Sama pinologia wtyczek może być taka sama...ale co gdzie podłączyć chyba lepiej wyczytać ze schematów od Golfa. Daj mejla to rzucę Ci schemat...

damiab
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: damiab » wt kwie 09, 2013 11:19

kolego w 6n orginalnie nie bylo climatronica tam gosc montowal caly zestaw z golfa 4 . Jesli moglbys to bylbym wdzieczny za schemat climatronica i schemat zwyklej klimy do tego golfa. Tam u gory zapomnialem podac modelu silnika .Silnik to ASZ. moj mail damiab@interia.pl

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt kwie 09, 2013 11:58

poszły schematy

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » wt kwie 09, 2013 14:19

5 minut zajęło mi znalezienie całej masy innych tematów - w nich coś wyczytasz, resztę możesz tam dopytać, a najlepiej użyj WYSZUKIWARKI.

viewtopic.php?p=1424249#1424249" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=200631&highlight=climatronik" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=162734&highlight=climatronik" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=128556&highlight=climatronik" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=127336" onclick="window.open(this.href);return false;

Pkt 2 regulaminu:
2. ZANIM NAPISZESZ NOWY TEMAT UŻYJ FUNKCJI >SZUKAJ<. Pisanie poruszanych już tematów będzie karane ostrzeżeniami bez podania powodu nawet. Nagminnie piszący o sprawach, które już były (i są w wyszukiwarce) będą banowani!
jeśli znaleziony za pomocą wyszukiwarki temat jest zablokowany, proszę nie zakładać nowego tematu. ale napisać pw z zamieszczonym linkiem do moderatorów o odblokowanie konkretnego tematu",to samo się tyczy tematów pokrewnych,należy je odświeżyć opisując nurtujący nas problem

Zablokowany

Wróć do „Elektryka”