GTI 16V PL. brak iskry.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

GTI 16V PL. brak iskry.

Post autor: Johnatan » czw kwie 04, 2013 00:11

Witam.. auto padło mi na drodzę.. stało się to tak iż przejechalem garb poprzeczny na 1 biegu i wdusiłem pedał gazu dość mocno i na tej mokrej nawierzchni koła zaczeły podskakiwać... gdy zmienilem bieg auto już nie jechalo.. dość mocny wsytrząs byl od tego podskakiwania... na poboczu pompa paliwa dzialala... po przytarganiu auta na podwórko zdiagnozowalem brak iskry a chwile po tym już pompa paliwa też umilkła... kable WN są ok palec też... Nie sprawdzilem kabelka czarno czerwonego na hallu. 3 kable halla mają łączność ze sterownikiem. Moduł zapłonowy zmienilem. iskra pojawia się tylko raz.. gdy wciąż włączam i wyłączam zapłon to iskra jest tylko przy załączaniu. Podrzucilem inny aparat zapłonowy z hallem, nabiłem go na wkrętarkę i przy włączonym zapłonie kręcilem wkrętarką by patrzeć czy pompa paliwa się załączy i czy iskra skoczy, niestety brak... Proszę o pomoc. Silnik PL 90r bez gazu.

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

Tomasz73
Mały gagatek
Mały gagatek

GTI 16V PL. brak iskry.

Post autor: Tomasz73 » czw kwie 04, 2013 18:48

zasilanie na hallu i masa jest ?

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

GTI 16V PL. brak iskry.

Post autor: Johnatan » czw kwie 04, 2013 22:08

własnie wracam z warsztatu... zasilanie halla czarno czerwony jest i na brazowo bialym 8V.. dałem tam mase i auto odpaliło i jeździ... czemu tak sie stalo? jak to zrobic normanie? Mierzyłem miernikiem właśnie obwody tych trzech kabli i jest ok ze sterownikiem na podszybiu koło wentylacji bo mam tam 2 ECU

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”