Witam wszystkich przegrzebałem forum ale chyba mało dokładnie bo nigdzie nie znalazłem precyzyjnej odpowiedzi na parę pytań, lub źle szukałem. Mianowicie posiadam Golfa IV 2000r 5 drzwi posiadam centralny z kluczyka zakupiłem i czekam aż przyjdzie taki zestaw http://allegro.pl/alarm-pelna-opcja-scy ... 60121.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wziąłem do niego dodatkowo moduł identyfikacji użytkownika.
Pytanko a raczej parę.
-Gdzie się wpiąć znaczy w jakie przewody by "Wykrywa włączenie lub złamanie stacyjki"
-Tak samo odcięcie zapłonu w jakie przewody,
-tak samo Reaguje na otwarcie drzwi
-chciałbym by dodatkowy kanał otwierał mi wlew paliwa i nie wiem jakie przewody za to odpowiadają.
- i najgorszy centralny czy w golfach nie ma pneumatyki przypadkiem?? Jakie przewody odpowiadają za otwarcie i zamknięcie.
Z gór dziękuję za odpowiedź
Montaż alarmu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ziomalzx
- Ma gadane
- Auto: Touran
- Silnik: BMN
Montaż alarmu
co do centralki to tutaj jest dobra foto porada:
viewtopic.php?t=271803" onclick="window.open(this.href);return false;
z resztą nie potrafię Ci pomóc...
viewtopic.php?t=271803" onclick="window.open(this.href);return false;
z resztą nie potrafię Ci pomóc...
było BMW e36 1.8pb 115ps
był GOLF mk4 VP asv 1.9tdi 110 -> 145ps
był PASSAT B6 highline 2.0tdi PD 8v BMP 140ps
było BMW 745i E65 4.4pb 333ps
był SEAT altea XL 2.0tdi PD 8v BMM 140ps
Jest TOURAN highline 2.0tdi PD 16v BMN 170ps
był GOLF mk4 VP asv 1.9tdi 110 -> 145ps
był PASSAT B6 highline 2.0tdi PD 8v BMP 140ps
było BMW 745i E65 4.4pb 333ps
był SEAT altea XL 2.0tdi PD 8v BMM 140ps
Jest TOURAN highline 2.0tdi PD 16v BMN 170ps
- VWaldini81
- LDZ
Montaż alarmu
Za to odpowiada czerwony przewód z centralki. Przez 1sec. idzie sygnał i klapka się otwiera.vaio pisze:-chciałbym by dodatkowy kanał otwierał mi wlew paliwa i nie wiem jakie przewody za to odpowiadają.
Tu zobacz czarne przewody pod kolumną kier.vaio pisze:-Tak samo odcięcie zapłonu w jakie przewody,
Wszystkie golfy IV mają elektryczne centralne.vaio pisze:- i najgorszy centralny czy w golfach nie ma pneumatyki przypadkiem??
Więcej Ci się wyjaśni jak dostaniesz alarm i instrukcję, wszystko jest dokładnie opisane w niej.
Re: Montaż alarmu
aha czyli sterowane minusem bądź plusemVWaldini81 pisze:Wszystkie golfy IV mają elektryczne centralne.vaio pisze:- i najgorszy centralny czy w golfach nie ma pneumatyki przypadkiem??
Więcej Ci się wyjaśni jak dostaniesz alarm i instrukcję, wszystko jest dokładnie opisane w niej.