Żółta kontrolka oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Żółta kontrolka oleju
Witam czy to normalne zjawisko w liczniku imo3, że po przekręceniu kluczyka na zapłon miga 5 razy zółta kontrolka oleju po czym gaśnie ? W liczniku występuje błąd związany z olejem. Może trzeba odłączyć jakąś funkcje, która w tym aucie nie jest dostępna.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Żółta kontrolka oleju
Jak sobie załatwisz czujnik poziomu oleju i wiązkę to nie będziesz musiał dezaktywować funkcji poziomu oleju. Tak mi się wydaję, że o to chodzi
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Żółta kontrolka oleju
Zdaje się ze zmieniałeś ostatnio licznik...jezeli tak i nie posiadasz czujnika poziomu oleju, to wyłącz kontrolkę zmiana kodowania licznika...szczegóły w wyszukiwarce
Żółta kontrolka oleju
Chwila chwila czujnik oleju to ja chyba mam, bo na starym liczniku jak miałem krytyczny poziom to migała czerwona kontrolka... Jeśli wyłączę tą kontrolkę tzn, że nie będzie wogóle się odzywać ? nie powiadomi Mnie przy np. wywaleniu oleju ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Żółta kontrolka oleju
krytyczny...więc nie niskiFastener pisze:na starym liczniku jak miałem krytyczny poziom to migała czerwona kontrolka...

Żółta kontrolka oleju
Ok ona podczas jazdy chyba nie wypada prawda ? tylko na zapłonie , niech będzie przypominać o sprawdzeniu oleju
przy okazji zapytam może jak w liczniku imo3 zrobić żeby kontrolka drzwi sygnalizowała również otwarcie drzwi pasażera ? trzeba będzie podciągnąć skądś przewód pewnie ?