Cześć wszystkim, z gory przepraszam jeżeli napisałem temat w złym miejscu. Przeszukałem fora i do końca nie znalazłem odpowiedzi na swoj problem a mianowicie :
Golf 3 silnik 1,8 benzyna bez gazu. Problem pojawił się na wakacjach, autko po przejechaniu ok 40 km nagle tracilo moc z ok 2,5-3 tys obrotów do zera i silnik gasł, musiał postać kilka minut zeby zapalil i jechal dalej. Wymieniłem silnik krokowy i problem był z głowy az do teraz bo od pewnego czasu znowu to samo sie dzieje. Niestety coraz czesciej bo nawet po przejechaniu ok 3 km spadaja obroty i gasnie, przy czym ledwo co mozna go odpalic, po kilkudziesieciu razach dopiero zalapie. Ma ktos jakas rade dla mlodszego kolegi aby rozwiazac problem raz a dobrze? Dodam ze zapisałem autko do mechanika i byłbym wdzieczny o jakies rady albo sugestie abym nie wydał fortuny na naprawe, z gory dziekuje i pozdrawiam.
Spadaja obroty i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spadaja obroty i gaśnie
Najpierw naucz się jednostek, mocy nie mierzy się w obrotach na minutę..
Potem podepnij go pod VAG-a i napisz, jakie błędy wypluło.
Co sprawdziłeś do tej pory oprócz tego krokowca?
MK3 ADZ->AGU
Re: Spadaja obroty i gaśnie
ssarna1 pisze:Najpierw naucz się jednostek, mocy nie mierzy się w obrotach na minutę..
raczej nigdzie nie napisałem ze moc mierzy sie w obrotach na minute wiec nie wiem skąd to zdanie ?
Do vaga podpinałem i wyskakiwał bład czujnika powietrza zasysanego i czujnika halla, wiekszość uważa ze jakby to był hall to by w ogole nie odpalał... stąd tez pytanie co to może byc
Spadaja obroty i gaśnie
Ano po tym: "autko ... tracilo moc z ok 2,5-3 tys obrotów do zera" co sugeruje że najpierw auto miało moc 3000 obr/min a później 0 obr/min
Z tym hallem nie do końca, on się czasem psuje tak że raz auto działa a raz nie.
Z tym hallem nie do końca, on się czasem psuje tak że raz auto działa a raz nie.
MK3 ADZ->AGU
Spadaja obroty i gaśnie
chodziło mi o gwałtowny spadek obrotów ale ok niewazne, czyli sugerujesz ze to moze być hall ?
Spadaja obroty i gaśnie
Wiem o co ci chodziło, po prostu zapisałeś to źle.
Wydaje mi się że to hall, ale głowy nie daję.
Wydaje mi się że to hall, ale głowy nie daję.
MK3 ADZ->AGU