Problem z centralnym zamkiem z pilota, golf 3

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

daw152
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daw152 » sob mar 16, 2013 16:43

Witam, kupiłem sterownik centralnego zamka z pilotem, wszystko działa jak powinno, samochód otwiera się i zamyka z pilota, tak jak powinien jednak problem polega na tym że gdy zamykam samochód z pilota to cały czas mrugają kierunkowskazy, gdy otwieram go z pilota to mrugnie 2 razy informując ze samochód został otwarty, zamykając samochód kierunkowskazy mrugają bez przerwy wiec odłączyłem kierunkowskazy od sterownika, jednak chciałbym aby sterownik informował mnie o zamknięciu samochodu po przez mrugniecie kierunkowskazami tak jak przy otwieraniu . W związku z tym proszę o pomoc w tej sprawie ponieważ nie wiem czy to wina sterownika czy tez złego podłączenia. samochód to golf 3, 96r

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob mar 16, 2013 20:51

no to musisz napisać nazwe sterownika lub podkleić jego schemat. Bo może to jest sterownik z funkcją alarmowania i po zamknięciu od razu przechodzi własnie w tryb alarmowania, może czegoś nie podpiąłes np kabla od krańcówek drzwiowych, albo jakiś inny błąd zrobiłeś, uszkodzenia sterownika też nie można wykluczyć, więc nazwa sterownika, schemat, najlepiej twój opis co gdzie podpiąłeś - napewno schmeat będzie w necie jeśli sterownik był nowy i dopiero myślimy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

daw152
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z centralnym zamkiem z pilota, golf 3

Post autor: daw152 » ndz mar 17, 2013 08:59

A wiec jest to sterownik made in china tzw. "no name" i nie posiada on zadnej nazwy, a dokladnie kupilem ten. http://allegro.pl/sterownik-zamka-centr ... 36392.html" onclick="window.open(this.href);return false; , co do schematu to powiem ze sam musialem wszystkiego sie doszukac bo kazdy schemat mial calkiem inne podlaczenie wiec wpialem sie z tylu kolo prawego swiatla w wiazke od pompki, kabele od otwierania i zamykania to byly chyba zielony i siwy, masa to brazowy a staly plus to czerwono bialy, jedyne co mnie zdziwilo to to, ze od sterownika wychodzily 2 żółte kable gdzie na schemacie pisalo aby spiac je razem i podlaczyc pod "+" i tak tez zrobilem. Przepraszam za moj krzywy polski, pisze z telefonu. Schematy przesle jutro bo dzis nie mam do nich dostepu. Pozdrawiam

Tomasz73
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Tomasz73 » ndz mar 17, 2013 17:34

Witam akurat mam ten sterownik na biurku i nieraz go zakładałem , kolego odłącz te żółte i je zaizoluj , pomarańczowe przewody daj pod masę , a białe czyli zamykanie i otwieranie do pompki - zielony i szary.

daw152
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z centralnym zamkiem z pilota, golf 3

Post autor: daw152 » śr mar 20, 2013 00:27

Dzięki "Tomasz73" wszystko gra, dziękuję i pozdrawiam. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”