Centralny zamek dziwny problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- PatrykosPN
- Nowicjusz
witam chłopaki . poczytalem troche forum i nie znalazlem zeby ktos mial taki problem z centralnym jak ja . wyglada to tak :
1. gdy otwieram z kluczyka , otwiera wszystkie drzwi
2. gdy zamykam z kluczyka , zamyka wszystkie drzwi .
3. gdy zamykam z pilota , zamyka wszystkie drzwi
4 . gdy otwieram z pilota , no i tu jest problem ... mam diode od alarmu . dioda gasnie a drzwi sie nie otwieraja .
5, gdy przy pompce dam na krotko plus . to drzwi sie otwieraja i zamykaja .
Chlopaki wiecie moze o co kamam . Bo nie mam juz sil na to ... pomozcie mi !
1. gdy otwieram z kluczyka , otwiera wszystkie drzwi
2. gdy zamykam z kluczyka , zamyka wszystkie drzwi .
3. gdy zamykam z pilota , zamyka wszystkie drzwi
4 . gdy otwieram z pilota , no i tu jest problem ... mam diode od alarmu . dioda gasnie a drzwi sie nie otwieraja .
5, gdy przy pompce dam na krotko plus . to drzwi sie otwieraja i zamykaja .
Chlopaki wiecie moze o co kamam . Bo nie mam juz sil na to ... pomozcie mi !
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
problem w dokładanej centralce z pilotem...albo nawaliła albo sygnał otwierania jest niepodłączony lub coś się stało z kabelkiem odpowiedzialnym za otwieranie
O to kaman że nie wiadomo czy masz ori centralkę i z niej diode czy dokładaną centralkę i z tej dokładanej diodę. Obstawiam opcję 2, czyli sterownik otrzymuje i poprawnie interpretuje sygnał otwarcia ale jest uszkodzony i nie wysyła sygnału do centralki
MK3 ADZ->AGU
- PatrykosPN
- Nowicjusz
centralka jest dokłada. czyli co proponujecie ? kupic nowy sterownik centralki ?
- PatrykosPN
- Nowicjusz
jestem laikiem troche w tej sprawie . Ale to ze jak na krotko podlaczam przy pompe to nie znaczy ze okablowanie jest dobre ?
- Qto
- _
- Kontakt:
no właśnie odwrotnie, oznacza to że fabryczny sterownik jest dobry...i nie dostaje on sygnału otwarcia z dołożonej centralki...i albo ta dołożona centralka nie działa albo jest problem z okablowaniem.PatrykosPN pisze:Ale to ze jak na krotko podlaczam przy pompe to nie znaczy ze okablowanie jest dobre ?
- PatrykosPN
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
PatrykosPN, musisz znaleźć kabel sterujący otwieraniem wychodzący bezpośrednio ze sterownika dokładanego albo z dodatkowo zamontowanego przekaźnika, będzie ten kabel dolutowany dopięty do kabla otwierającego czyli zielonego instalacji auta. I sprawdzić czy o naciśnięiu pilota pojawia się na nim impuls plusowy, szczegóły będą jeśli znajdziesz nazwę sterownika i jego schemat googlami.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- PatrykosPN
- Nowicjusz
a jak to sprawdzic czy pojawia sie na nim impuls plusowy ? i jezeli sie nie pojawi to co zrobic ?
- Qto
- _
- Kontakt:
miernikiemPatrykosPN pisze:a jak to sprawdzic czy pojawia sie na nim impuls plusowy ?
po pierwszym pytaniu sądząc - wymiana centralkiPatrykosPN pisze:jezeli sie nie pojawi to co zrobic ?