Webasto - przyuczenie pilota - gdzie są bezpieczniki?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem MK IV z m.in. Webasto.
Do samochodu dostałem pilot (T70), jednak za chiny nie potrafię z niego skorzystać.
Mam oryginalną instruckję po niemiecku (z autem dostałem) i znalazłem taką samą w języku bardziej zrozumiałym.
Raczej robię to co należy, aby uruchomić webasto - doszedłem do wniosku, że pilot i centralka zapomnieli wspólnego języka i trzeba od nowa przyuczyć pilot.
Według instrukcji robi się to poprzez odpowiednią kombinację wyciągnięcia odpowiedniego bezpiecznika i włożenia go, trzymając przycisk na pilocie.
Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać tych bezpieczników?
Dodam jeszcze, że Webasto (Thermo Top) było zamontowane w serwisie VW i jest uwzględnione w VINie. Komputer (wyświetlacz+przyciski) znajduje się w drzwiach kierowcy (kieszeń) i obsługa webasta z niego działa.
Do samochodu dostałem pilot (T70), jednak za chiny nie potrafię z niego skorzystać.
Mam oryginalną instruckję po niemiecku (z autem dostałem) i znalazłem taką samą w języku bardziej zrozumiałym.
Raczej robię to co należy, aby uruchomić webasto - doszedłem do wniosku, że pilot i centralka zapomnieli wspólnego języka i trzeba od nowa przyuczyć pilot.
Według instrukcji robi się to poprzez odpowiednią kombinację wyciągnięcia odpowiedniego bezpiecznika i włożenia go, trzymając przycisk na pilocie.
Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać tych bezpieczników?
Dodam jeszcze, że Webasto (Thermo Top) było zamontowane w serwisie VW i jest uwzględnione w VINie. Komputer (wyświetlacz+przyciski) znajduje się w drzwiach kierowcy (kieszeń) i obsługa webasta z niego działa.
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
Jeszcze jest: Golf III 1,8 GL (AAM)
2 miejsca pod maska na grodzi przykręcone 3 bezpieczniki i 1 przekaźnik lub nad skrzynką bezpieczników w kabinie (zdemontuj osłonę z klapką - dostępne po otwarciu drzwi kierowcy)Jaceklo pisze:Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać tych bezpieczników?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Niestety nie znalazłem pod maską nic co by mogło przypominać nadprogramowe bezpieczniki z przekaźnikiem...
Czy możesz dokładniej opisać gdzie one mogą się znajdować?
Wnętrze komory silnikowej wygląda tak:
Obstawiam, że nad skrzynką z bezpiecznikami ich nie ma, bo wygląda ona standardowo:
Czy możesz dokładniej opisać gdzie one mogą się znajdować?
Wnętrze komory silnikowej wygląda tak:
Obstawiam, że nad skrzynką z bezpiecznikami ich nie ma, bo wygląda ona standardowo:
odepnij tą osłonę i wtedy powiedz że nie ma
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Re: Webasto - przyuczenie pilota - gdzie są bezpieczniki?
Osłona odpięta i nadal mówię, że nie magrg474 pisze:odepnij tą osłonę i wtedy powiedz że nie ma
Podzukałem jeszcze raz w komorze silnika (również po odpięciu plastiku znad silnika) i też nie znalazłem
szukaj zgodnie z fotkami - za skrzynką bezpieczników może podczepili do skrzynki przekaźników
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Dzięki za pomoc
Bezpieczniki w końcu znalazły się pod kierownicą (koło przekaźników).
Bezpieczniki w końcu znalazły się pod kierownicą (koło przekaźników).