Witam.
Tak jak w temacie, nie działają mi lewe "krótkie" (nie znam fachowej nomenklatury) kierunkowskazy.
Za pewne wiecie o co mi chodzi
Natomiast po przełączeniu manetki w pozycje "zablokowaną" kierunkowskazy działają prawidłowo.
Gdzie szukać problemu?
Nie działają lewe "krótkie" kierunkowskazy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
"krótkie kierunkowskazy" ?? Chodzi o to jak się włącza komfortowe kierunkowskazy czy co ?? W mk4 oryginalnie nie ma takiego bajeru ale tylko to mi przychodzi do głowy...
Jeżeli tak to wina w manetce...
Jeżeli tak to wina w manetce...
U mnie prawy kierunek działa 2 stopniowo, mianowicie manetka lekko w górę, kierunek idzie, puszcze manetkę (wraca do pozycji początkowej) i kierunek gaśnie, jak przełączę manetka mocniej to zostanie w pozycji górnej i kierunek miga cały czas (do momentu przełączenia manetki mechaniczne do pozycji początkowej, bądź odbicia manetki przez kierownice)
Natomiast w lewym działa tylko ta 2 opcja. Na ekspresówkach przy wyprzedzaniu troszkę tego brakuje
Natomiast w lewym działa tylko ta 2 opcja. Na ekspresówkach przy wyprzedzaniu troszkę tego brakuje
- Qto
- _
- Kontakt:
wina manetki
poszukaj o "komfortowych kierunkach", można sobie zamontować bajer który załącza się kiedy manetka jest w pozycji nr 1 (opisane przez Ciebie) i załącza kierunek na trzy mignięcia
poszukaj o "komfortowych kierunkach", można sobie zamontować bajer który załącza się kiedy manetka jest w pozycji nr 1 (opisane przez Ciebie) i załącza kierunek na trzy mignięcia
Fajna sprawa te "komfortowe kierunkowskazy", trzeba będzie zainwestować
Mam jeszcze pytanie odnośnie tych manetek, da się je rozebrać w celu próby naprawy, czy od razu kupić nowe?
Mam jeszcze pytanie odnośnie tych manetek, da się je rozebrać w celu próby naprawy, czy od razu kupić nowe?
- Qto
- _
- Kontakt:
da się rozebrać, ale potrzeba trochę nerwów zepsuć żeby to później poskładać. Proponuję kupić używkę, wymienić...i wtedy obecną manetkę spróbować na spokojnie naprawić