Światła postojowe/jedna strona

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

spiderekkk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: spiderekkk » wt lut 26, 2013 11:51

Witam Wszystkich. Zastanawiam sie nad taką pewną sprawą która mnie nurtuje od dawna, a mianowicie jak miałem 1.6 to po włączeniu kierunku bez kluczyka to świeciła jedna strona auta ( w zależności który kierunek) i po SWAP'ie na PF'a niema już takiej możliwości. Dodam ze zmieniałem cala wiązkę i skrzynkę. I zastanawiam sie czy jest za to odpowiedzialny jakiś przekaźnik czy może coś innego? Z góry dziękuje za pomoc

--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » wt lut 26, 2013 12:11

jest to w manetce od kierunkowskazow rozdzielane. jak manetki zostaly powinno byc tak samo, zerkne na schematy czy widac roznice

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

spiderekkk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Światła postojowe/jedna strona

Post autor: spiderekkk » wt lut 26, 2013 19:14

marcinek84 pisze:jest to w manetce od kierunkowskazow rozdzielane. jak manetki zostaly powinno byc tak samo, zerkne na schematy czy widac roznice
Nie wiedziałem, ze sś 2 rodzaje. nie pamiętam które zakładałem a teraz nie mam jak sprawdzić. Jak byś sprawdził na schemacie to bym bym był bardzo wdzięczny :pub:

--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » śr lut 27, 2013 20:14

Obejrzałem schematy i wygląda że wszystkie modele mają tak samo w starej instalacji. Z włącznika świateł idzie szaro-czarny(Lewe) i szaro-czerwony(Prawe) jest to zasilanie pozycji z wtyczki wychodzą po 2 pary. Po parze na żarówki i do manetki zasilanie pozycji ze stacyjki idzie szarym przewodem do manetki oznaczenia P- zasilanie PL,PR- wyjście na żarówki. Prawdopodobnie w manetce nie przełącza albo ten zasilający ze stacyjki.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”