Brak iskry?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak iskry?
Witam jestem nowy. Posiadam corrado g60 91r i mam problem.. Mianowicie auto nie pali na rozrusznik.. Normalniie kreci wszystko jest tak jak bylo ale nie pali (sprawdzalem iskry brak) Natomiast na pych pali od razu o.O i chodzi tak jak powinien.. Nie mam pojecia co to jest.. WEiem tyle ze iskry nie ma jak sie go kreci.. Auto samo od siebie przestalo nagle palic. Bardzo prosze o pomoc.
Brak iskry?
Sprawdź czy jak kręcisz rozrusznikiem czy jest zasilanie po zapłonie (nie po styku X !)
MK3 ADZ->AGU
Brak iskry?
do cewki idzie prad. Z cewki nie. Podpiolem inna cewke lecz to samo .. jest mozliwe ze jest to czujnik halla?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Brak iskry?
Cewka ma 3 styki: 2 zasilanie a trzeci to sygnal sterowania, zobacz czy sie pojawia jak krecisz rozrusznikiem.
Raczej nie jest to wina Halla ale mozesz zobaczyc czy dochodzi do niego napiecie podczas krecenia rozrusznikiem - zewnetrzne piny we wtyczce.
Wyglada na to ze rozrusznik zakloca sygnal z halla ale jest jakis spadek napiecia w instalacji.
Raczej nie jest to wina Halla ale mozesz zobaczyc czy dochodzi do niego napiecie podczas krecenia rozrusznikiem - zewnetrzne piny we wtyczce.
Wyglada na to ze rozrusznik zakloca sygnal z halla ale jest jakis spadek napiecia w instalacji.
Brak iskry?
do hala tez nie dochodzi napiecie sprawdzalismy krecilismy i nic.. do cewki dochodzi prad. ale z cewki jak my krecili juz nie..
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Brak iskry?
Na gniazdzie czujnika halla masz oznaczenie: + 0 -
Zobacz czy nie ma plusa czy masy.
Hall ma zasilanie z ECU.
Jakie jest napiecie w instalacji podczas krecenia rozrusznikiem.
Zobacz czy nie ma plusa czy masy.
Hall ma zasilanie z ECU.
Jakie jest napiecie w instalacji podczas krecenia rozrusznikiem.