Montaż tempomatu w 1.6TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Montaż tempomatu w 1.6TD
Witam. zakupiłem tempomat z passata vr6. jest chyba wszystko, przełącznik zespolony, pompka, komp, siłownik, jeden czujnik wciśniecia i instalacja z rurkami. i teraz pytanie, w jaki sposób działa? będzie problem podpiąć? z wiązki wystaja 4kable do wpięcia. brązowy masa, czarny z żółtym paskiem pewnie zasilanie po zapłonie,czarny z czerwonym paskiem idzie do czujnika wciśniecia, czy trzeba go jakoś wpiąć do czujnika chamulca? i zostaje niebieski z białym paskiem. czy z tym można połączyć się kompem? czujnik wciśniecia idzie do sprzegła? i ostatnie pytanie, rurka podciśnieniowa idzie z pompki i ma trójnik, jedem do siłownika drugi do? wszelkie informacje mile widziane. pozrdawiam, aha mam starą wersje instalacji.
Montaż tempomatu w 1.6TD
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=361981" onclick="window.open(this.href);return false;
Montaż tempomatu w 1.6TD
dzieki kolego. ale takie pytanie, do czego idą dwa wężyki od wakum pompy? jeden do gruszki a drugi?
jest jeszcze jeden problem. nie mam czujnika gala. mam licznik na dwie wtyczki z obrotomierzem. czy jest możliwość żę kupie licznik z mfa i przełoże sam czujnik? są wyprowadzenia pod czujnik? bo napewno mam ten kabel niebieski z białym paskiem przy radiu bo to jest golf gt ale silnik teraz diesel.
jest jeszcze jeden problem. nie mam czujnika gala. mam licznik na dwie wtyczki z obrotomierzem. czy jest możliwość żę kupie licznik z mfa i przełoże sam czujnik? są wyprowadzenia pod czujnik? bo napewno mam ten kabel niebieski z białym paskiem przy radiu bo to jest golf gt ale silnik teraz diesel.
Montaż tempomatu w 1.6TD
wiem ze nie było ale czy jest szansa założyć bo za licznikiem jest kawalek taśmy jak by do gala.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Montaż tempomatu w 1.6TD
Nie musi być licznik z MFA, jakikolwiek licznik z tym czujnikiem potrzebujesz. A właściwie to sam czujnik.
Montaż tempomatu w 1.6TD
masz może taki czujnik? byłem na szrocie ale nie mieli. a jak jest z montarzem MFA w dieslu? będzie pokazywało zbliżone spalanie?
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Montaż tempomatu w 1.6TD
Nie zamontujesz MFA w dieslu - w dieslu nie ma podciśnienia w kolektorze dolotowym, wynika to z trochę innej zasady działania rozrządu. MFA oblicza spalanie właśnie na podstawie podciśnienia.
Montaż tempomatu w 1.6TD
a jak bym dał rurke podciśnienia przed turbo? tam jakieśjest podciśnienie, ale gdybym nie chciał spalania to mfa będzie miało inne funkcje?
Re: Montaż tempomatu w 1.6TD
Tak.chris4286 pisze:
ale gdybym nie chciał spalania to mfa będzie miało inne funkcje?
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Montaż tempomatu w 1.6TD
- będzie pokazywało głupoty, w ogóle nie będzie to miało związku z rzeczywistością.chris4286 pisze:a jak bym dał rurke podciśnienia przed turbo?
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Montaż tempomatu w 1.6TD
Nie - http://allegro.pl/licznik-z-obrotomierz ... 69903.html" onclick="window.open(this.href);return false; - tutaj masz, pierwsza z brzegu aukcja z licznikiem z MFA. Każdy licznik z MFA to ma, pozostałe liczniki - różnie.