brak swiateł postojowych z prawej strony przód i tył

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
frangu.83
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: frangu.83 » sob lut 09, 2013 22:29

witam mam taki problem z światłami postojowymi tzn przy wymianie przedniej żarówki w lampie zrobiłem zwarcie i nie mam plusa na kablu który idzie do wtyczki która potem wchodzi do lampy przedniej, sprawdziłem wszyskie bezpieczniki i wyglądają na że są dobre. zaden nie jest przepalony.. napisze jeszcze zę przed tym zwarciem nie swieciło mi tylko przednie prawe śwoatło pozycyjne po zwarciu tez nie świeci mi tylne prawe swiatło pozycyjne, z porzedu zarówki są dobre wszyskie lampy działają z przodu tylko te postojówk prawe mi nie działają .... jaka moze byc jeszcze inna przyczyna ze nagle nie ma plusa na wtyczne do lampy prosze o pomoc kogos kto sie na tyn zna pozdrawiam

frangu.83

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » sob lut 09, 2013 22:52

frangu.83 pisze:sprawdziłem wszyskie bezpieczniki
czasami sprawdzenie nie wystarczy...wymień bezpiecznik nr 7, on odpowiada za światła po prawej stronie (pasażera)

Awatar użytkownika
frangu.83
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: brak swiateł postojowych z prawej strony przód i tył

Post autor: frangu.83 » ndz lut 10, 2013 13:27

Qto pisze:
frangu.83 pisze:sprawdziłem wszyskie bezpieczniki
czasami sprawdzenie nie wystarczy...wymień bezpiecznik nr 7, on odpowiada za światła po prawej stronie (pasażera)

dzieki wielkie za pomoc żeczywiscie to byl ten bezpecznik okazało sie ze w takim miejscu sie przepalił ze nie nie bylo widać ze jest przepalony... bezpiecznik wymienilem i wszysko świeci pozdrawiam

frangu.83

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”