Próba odbudowy układu elektrycznego w mk2 GTi PL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie,
Dziś zgłaszam się do was z prośbą, dosyć dziwną i trudną ale mam nadzieję że uda mi się znaleźć pomoc. Mianowicie, zależy mi na zdjęciach i opisach czujników temperatury w golfie mk2 z silnikiem PL. Chodzi mi dokładnie o kolory przewodów do tych elementów a także co gdzie jest podłączone. Wszystkie informacje się liczą. Mam nadzieję że dzięki temu skończę z odbudową całego układu elektrycznego. Z góry dziękuję
Dziś zgłaszam się do was z prośbą, dosyć dziwną i trudną ale mam nadzieję że uda mi się znaleźć pomoc. Mianowicie, zależy mi na zdjęciach i opisach czujników temperatury w golfie mk2 z silnikiem PL. Chodzi mi dokładnie o kolory przewodów do tych elementów a także co gdzie jest podłączone. Wszystkie informacje się liczą. Mam nadzieję że dzięki temu skończę z odbudową całego układu elektrycznego. Z góry dziękuję
Może lubisz się grzebać w instalacji rozumiem ale nie prościej kupić gotową instalacje z drugiego auta ?
MK2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=451131
MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=546133
Montaż ESP http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=590914
MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=546133
Montaż ESP http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=590914
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
WujekKieł, mogę podesłać Tobie schematy. Napisz tylko, czy masz starą czy nową skrzynkę przekaźników i podaj adres e-mail. Na schematach masz podane kolory kabli i wiele innych informacji.
Nie nie prościej. Wiem wtedy co mam i szczerze to ciężko jest znaleźć kompletną wiązkę do PL-a. Posiadam schematy z jakiejś książki z USA. Ale tam tego dokładnie niema... Więc bardzo bym prosił. Rocznik 1991 więc nie wiem która to skrzynka... Silnik PL(129 koni). Jak możesz poproszę o omówienie tego w mailu a jak nie to sam spróbuję jakoś dojść WujekKiel@gmail.com
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Możesz też poszukać wiązki do PB, bo to jest to samo, różnica jest tylko w sondzie lambda - jeden ją ma, a drugi nie. Skrzynkę masz nowego typu.
Swoją drogą zachowujesz się, jak wielu początkujących użytkowników - czyli zakłada, że dany problem trzeba rozwiązać, robiąc wszystko od początku (patrz także tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=498210" onclick="window.open(this.href);return false; ). Z doświadczenia wiem, że rzadko jest tak, żeby np. instalację elektryczną trzeba było robić od nowa, nawet jak ktoś coś mocno namieszał. Robiłem elektrykę w dużo starszych autach, i tylko raz zdarzyło się, że robiłem elektrykę od nowa - tylko dlatego, że przy okazji wymiany silnika na inny robiony także był clean-look.
Swoją drogą zachowujesz się, jak wielu początkujących użytkowników - czyli zakłada, że dany problem trzeba rozwiązać, robiąc wszystko od początku (patrz także tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=498210" onclick="window.open(this.href);return false; ). Z doświadczenia wiem, że rzadko jest tak, żeby np. instalację elektryczną trzeba było robić od nowa, nawet jak ktoś coś mocno namieszał. Robiłem elektrykę w dużo starszych autach, i tylko raz zdarzyło się, że robiłem elektrykę od nowa - tylko dlatego, że przy okazji wymiany silnika na inny robiony także był clean-look.
WujekKieł, a ja taka mam i z komputerami przeczytaj moj podpis
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
-
- Mały gagatek
Witam !
Ja mam Golfa II 1,8 GTI, silnik PB bez sondy 112ps
w razie czegoś mogę pomóc, jak coś to pisz
Pozdro
Ja mam Golfa II 1,8 GTI, silnik PB bez sondy 112ps
w razie czegoś mogę pomóc, jak coś to pisz
Pozdro
- Paweł Marek
- V.I.P.
koledzy poważnie wiązki z wtrysku mechanicznego pasują do digi? Bo w tym temacie jest o PL i PB?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie, nie pasują, ja się pomyliłem - PF/PB pasują, ale do PL już nie. Przy czym, tak, jak pisałem, w przypadku PF/PB różnica tylko w kablu do sondy, reszta identyczna. A PL i KR oraz 9A to chyba co innego.
Mi chodzi o PL a jakie silniki mają coś podobnego to nie wiem. Napewno KR pasuje... Jutro robię zdjęcia rzeczy których potrzebuje i mam nadzieję że uda się to wszystko skończyć w tym tygodniu. Nie ukrywam że liczę na waszą pomoc...
PL to jedyny silnik w swoim rodzaju do którego żadna instalacja nie podejdzie musi być typowa od PL
Swap instalacji z grupy VAG .
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No ale ja w dalszym ciągu nie rozumiem, po co chcesz kupować nową instalację, rób robić ją od podstaw. Zrób zdjęcie, pokaż, co tam naje z nią nie tak.
Sytuacja wygląda tak że nie mam wyjścia tylko muszę dokończyć robić instalację po bardzo udanych studentach...
Potrzebuję wiedzieć gdzie podłączyć te czujniki, którędy poprowadzić przewody i jakie kolory przewodów dobrać według originału...
Potrzebuję wiedzieć gdzie podłączyć te czujniki, którędy poprowadzić przewody i jakie kolory przewodów dobrać według originału...