Jaki pilot dokupić żeby pasował i dał sie zaprogramować
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam tylko jeden pilot do auta i chce kupić drugi. Obecnie posiadam pilot z dwoma przyciskami fajnie by było jakby dało rade dopasowac nowszy model pilota z trzema przyciskami ale chyba sie nie da. Nie chce wydawać 500-600zł na dorobienie nowego pilota. Zdaje sobie sprawe że to nie bedzie łatwe ale jednak sie tego podejme. Na allegro jest mase kluczyków z dwoma przyciskami ale nie wiem jak wybrać żeby kluczyk pasował. I mam pytanie czy da rade wyjąć grot z pilota i przełozyć do innej obudowy bo w tym starym pilocie obudowa jest troche już wysłużona.
Mam tylko jeden pilot do auta i chce kupić drugi. Obecnie posiadam pilot z dwoma przyciskami fajnie by było jakby dało rade dopasowac nowszy model pilota z trzema przyciskami ale chyba sie nie da. Nie chce wydawać 500-600zł na dorobienie nowego pilota. Zdaje sobie sprawe że to nie bedzie łatwe ale jednak sie tego podejme. Na allegro jest mase kluczyków z dwoma przyciskami ale nie wiem jak wybrać żeby kluczyk pasował. I mam pytanie czy da rade wyjąć grot z pilota i przełozyć do innej obudowy bo w tym starym pilocie obudowa jest troche już wysłużona.
to chyba o to chodzi
Control Module Part Number: 1J0 959 799 N
Control Module Part Number: 1J0 959 799 N
Rozbierz jak możesz swojego pilota zrób fotkę płytki(strona z przyciskami) wrzuć tutaj i napisz jakie masz oznaczenie pilota. Czy ten trzeci przycisk ma otwierać bagażnik czy tylko ma "być"?
to znaczy z pilotem to bedzie problem bo jest poklejony cały bo sie rozlatywal i przez to chciałem dorobic drugi zeby potem tego naprawic tzn obudowe zmienić
z tego co czytam to nie da rade żeby zamienić kluczyk z dwoma przyciskami na trzy, a jak sprawdzic jakie jest oznaczenie pilota?
pilot mam taki
a fajnie by było jakby mozna było taki dopasować do mojego samochodu
i niech mi ktoś wkoncu powie jak jest z tymi grotami w tych pilotach scyzorykach czy da się go wyciągnąć i przełozyć do innej obudowy?
z tego co czytam to nie da rade żeby zamienić kluczyk z dwoma przyciskami na trzy, a jak sprawdzic jakie jest oznaczenie pilota?
pilot mam taki
a fajnie by było jakby mozna było taki dopasować do mojego samochodu
i niech mi ktoś wkoncu powie jak jest z tymi grotami w tych pilotach scyzorykach czy da się go wyciągnąć i przełozyć do innej obudowy?
Tu masz na temat zmiany grotu. http://www.vwvento-fans.com/porady/8.pdf
tu masz nr pilota
Ale najprościej było by sprawdzić czy Toja elektronika podejdzie do nowej obudowy. Kupujesz obudowę z czystym grotem. Przełożysz elektronikę i pastylkę immo i miałbyś nowego pilota. Nie wiem jak wygląda płytka w tych jajecznych dlatego prosiłem o zdjecie. Może ktoś sie orientuje czy elektronika z jajka pasuje do nowszych dwu przyciskowych pilotów to Ci podpowie. A jak nie, to trzeba rozebrać i luknąć.
A w ostateczności możesz kupić samą obudowę http://allegro.pl/vw-seat-skoda-obudowa ... 62359.htmli przełożyć swój grot z elektroniką i też będzie nowy pilot
tu masz nr pilota
Ale najprościej było by sprawdzić czy Toja elektronika podejdzie do nowej obudowy. Kupujesz obudowę z czystym grotem. Przełożysz elektronikę i pastylkę immo i miałbyś nowego pilota. Nie wiem jak wygląda płytka w tych jajecznych dlatego prosiłem o zdjecie. Może ktoś sie orientuje czy elektronika z jajka pasuje do nowszych dwu przyciskowych pilotów to Ci podpowie. A jak nie, to trzeba rozebrać i luknąć.
A w ostateczności możesz kupić samą obudowę http://allegro.pl/vw-seat-skoda-obudowa ... 62359.htmli przełożyć swój grot z elektroniką i też będzie nowy pilot
udało mi się rozebrać ten pilot i wiem jaki ma numer hlo 1J0 959 753 A hella 433
zdjecia
i teraz czy da rade ten pilot dopasowac z tymi kwadratowymi przyciskami czy z owalnymi przyciskami
zdjecia
i teraz czy da rade ten pilot dopasowac z tymi kwadratowymi przyciskami czy z owalnymi przyciskami
Tą elektronikę włożysz do nowej obudowy bez problemu. Na dodatek możesz dolutować trzeci przycisk. I jeśli Twój moduł komfortu to obsłuży będziesz miał funkcjonujący trzeci przycisk.
a włoze ja do obudowy z przyciskami kwadratowymi?
zamiennik tego mojego pilota to 1JO959753N przynajmniej tak znalazłem na internecie bo chyba jako jedyny ma czestotliwosc 433 mhz i ma obudowe z kwadratowymi przyciskami tlko jak go kupie to jak do zaprogramować pilota i imobilaiser
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Będzie pasował 1J0 959 753 N.mafju pisze:a fajnie by było jakby mozna było taki dopasować do mojego samochodu
Powiększ (rzeczywiste wymiary: 1024 x 768)Obrazek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=119966
programowanie pilota
http://forum.vw-passat.pl/threads/74808 ... -kodowanie
kodowanie immo
programowanie pilota
http://forum.vw-passat.pl/threads/74808 ... -kodowanie
kodowanie immo
mafju pisze:a włoze ja do obudowy z przyciskami kwadratowymi?
To określ się jeszcze czy chcesz odnowic obudowę pilota czy dokupić zapasowy pilot?markus420 pisze:Tą elektronikę włożysz do nowej obudowy bez problemu.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Pierwszy post,pierwsze zdanie.Czytamy cały wątek,markus420 pisze:To określ się jeszcze czy chcesz odnowic obudowę pilota czy dokupić zapasowy pilot?
mam jeden pilot ze zniszcona obudowa i chce wymienić w nim obudowe i dorobic drugi klucz bo mam tylko jeden a kiedys brat zatrzasnął sobie tez jedyny kluczyk w samochodzie i trzeba bylo szybe tłuc a nie chce zeby mnie coś takiego spotkało
i z tego co widze ta elektronika bedzie pasować do tej obudowy z kwadratowymi przyciskami i taka sobie kupie
i z tego co widze ta elektronika bedzie pasować do tej obudowy z kwadratowymi przyciskami i taka sobie kupie