Schemat podłączenia kontrolki poziomu płynu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, chciałbym dowiedzieć się jak wykonać instalację do kontrolki poziomu płynu ( wody ). Kupiłem czujnik ( z dwiema elektrodami ) i nie wiem czy potrzebuję coś jeszcze oprócz kontrolki, a nie będę tego montował w vw tylko w innej maszynie. Chodzi mi o schemat podłączenia albo wyjaśnienie co do czego podłączyć. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
plus po zapłonię do kontrolki a masę puść przez czujnik i dalej do kontrolki i to wszystko
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Re: Schemat podłączenia kontrolki poziomu płynu
Właśnie znalazłem że powinien być zamontowany przekaźnik tylko w jednym źródle podają że 42 a w innym 43, niestety nie ma nigdzie schematu podłączenia
na wejście jeden pin czujnika, drugi pin do masy albo do plusa nie pamiętam. wyjście typu otwarty kolektor czyli steruje masą
MK3 ADZ->AGU
Czyli 15 to zasilanie, 31 to masa, czujnik podłączyć do masy i do przekaźnika pod S a kontrolkę pod G, czy dobrze rozumiem ? Przekaźnik ma być 42 czy 43 ?
tak,
Przekaźnik ma być 42 czy 43 ?
ssarna1 pisze:Zaopatrz się w przekaźnik 43.
MK3 ADZ->AGU
Ok, z tego co pamiętam to podłączeniu kontrolka powinna mrugnąć 3 razy i jeżeli jest woda powinna zgasnąć, gdy nie ma wody znowu mruga ale gdy dolejemy wody ma zgasnąć czy trzeba wyłączyć i włączyć zapłon żeby przestała mrugać ? Wiem że zadaję dziwne pytania ale chce zrobić wszytko jak należy.
Jeśli woda jest to nie świeci a jeśli nie ma to świeci, przełączenie odbywa się z opóźnieniem to wszystko
MK3 ADZ->AGU
Znalazłem taki schemat przekaźnika 42
Uploaded with ImageShack.us
Z tego wynika że przekaźnik 42 też będzie pasował czy się mylę, zdobyłem taki przekaźnik od sąsiada i nie wiem czy to jest to
Uploaded with ImageShack.us
Z tego wynika że przekaźnik 42 też będzie pasował czy się mylę, zdobyłem taki przekaźnik od sąsiada i nie wiem czy to jest to
To sobie zobacz czy ma narysowany taki sam schemat albo czy wyjścia są oznaczone tak samo. Po schemacie można przypuszczać że będzie pasował.
ewentualnie jak jesteś hardkorowcem to http://www.google.pl" onclick="window.open(this.href);return false; i sobie znajdziesz
ewentualnie jak jesteś hardkorowcem to http://www.google.pl" onclick="window.open(this.href);return false; i sobie znajdziesz
MK3 ADZ->AGU
Dzięki za szybką odpowiedź jakby w google były wszystkie wyjaśnienia to bym nie zawracał nikomu gitary, spróbuję podłączyć tego co mam i zobaczymy co będzie
Akurat to że przekaźnik 42 też będzie pasował można znaleźć w necie
MK3 ADZ->AGU