Problem z Elektryka ?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

skradaczeke12
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z Elektryka ?

Post autor: skradaczeke12 » ndz sty 27, 2013 19:46

Posiadam Volkswagen Golf IV 1.6 16V od pewnego czasu mam takie otóż problemy w czasie jazdy uruchamia mi się kontrolka Check razem z ną miga kontrolka oleju i do tego siada mi obrotomierz lecz auto jedzie dalej normalnie dodam mu gazu jedzie dalej lub gaśnie całkiem i nie chce się uruchomić przez pewien czas lub uruchomi się z nie działającym obrotomierzem choć auto działa i rusza dodam do tego że mam wycągniety czujnik esp golf jest sprowadzony z Niemiec pomóżcie nie wiem co robić auto miało nie dawno wymieniany Rozrząd oddałem go już do dwóch mechaników skasowali mnie i nadal nie działa proszę o pomoc mam dość i nie wiem co mam robić jest to auto moich marzeń i nie chce go sprzedawać .POMOCY !!!

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Problem z Elektryka ?

Post autor: grg474 » ndz sty 27, 2013 21:31

spawdzić czujnik obrotów - powinien być przykręcony do osłony wałka rozrzadu jak pamiętam - brak obrotów na to wskazuje. Do tego jak nei m aobrotów a jest ciśnienie oleju to będziesz i miał info o ciśnieniu. Kontrolka check - to błąd sterownika silnika wynikający z braku sygnału obrotów pomimo posiadania sygnału z czujnik położenia wału korbowego

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

skradaczeke12
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z Elektryka ?

Post autor: skradaczeke12 » ndz sty 27, 2013 21:42

Dzięki sprawdzę jutro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”