Siema,
dzisiaj zacząłem podpinać elektryczne szyby do skrzynki bezpieczników.
Gruby czerwono żółty kabel z czerwoną wtyczką podpiałem po prawej obok drugiego takiego samego kabla
Kabel brązowy wpiąłem do słupka
Kabel niebiesko szary wpiąłem tam bardziej do tyłu obok szarych wtyczek
Kabel czarno biały z zieloną wtyczką wpiąłem chwilowo zamiast innej takiej samej wtyczki po lewej stronie skrzynki
I teraz mam taki problem że niema żadnej jakiejkolwiek reakcji
nie podświetla przycisku, podnośnik wógóle nie reaguje
Co zrobiłem źle, macie jakieś sugestie ??
podpinanie el szyb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
podpinanie el szyb
Mówcie mi Kola , M98DNM to tylko nick na tym forum
viewtopic.php?f=88&t=369170" onclick="window.open(this.href);return false; <== BlackMK3
>>> [f].com/BlackMk3 <<<
viewtopic.php?f=88&t=369170" onclick="window.open(this.href);return false; <== BlackMK3
>>> [f].com/BlackMk3 <<<
podpinanie el szyb
gruby czerwono żółty musi mieć stały plus czyli taki z akumulatora bezpiecznik 20A czarno biały musi mieć zasilanie po zapłonie z tego co pamiętam wychodzi to zasilanie z bezpiecznika 14 niebiesko szary niby napięcie ze świateł pozycyjnych nie pamiętam ale czy podświetlenie przełączników nie pojawia się gdy jest włączony zapłon
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
podpinanie el szyb
Prawdopodobnie wpiąłeś się nie do stałego plusa tzn tam gdzie jest plus bez względu na obecność kluczyka.M98DNM pisze:Gruby czerwono żółty kabel z czerwoną wtyczką podpiałem po prawej obok drugiego takiego samego kabla
Sprawdź zaróweczką czy w tym gnieździe jest plus bez obecności kluczyka w stacyjce.
Jeżeli jest, to do sprawdzenia bezpiecznik termiczny zlokalizowany na tym przewodzie.
Jak sprawdzić ?
Pominąć go, zewrzeć, przy próbach odpalenia mozna tak zrobić. W czasie normalnej pracy musi być, jest to takie odcięcie antyprzeciążeniowe.
Podświetlenie przycisków działa tylko po włączeniu świateł, tak jak reszta podświetleń (licznika, panelu sterowania nawiewem, zapalniczki)
Do rozety w słupku mam rozumieć ?M98DNM pisze:Kabel brązowy wpiąłem do słupka