Oświetlenie wnętrza, xenony, zegary, nawiew przedniej szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Jestem posiadaczem golfa 4 tdi i niestety posiadam kilka problemów:
1. Oświetlenie wnętrza nie działa bezpieczniki sprawdzone i z tego co zauważyłem to w miejscu na bezpieczniki odpowiadający za oświetlenie jest dobry ale brakuje jednego pina w środku. Sprawdziłem każda żarówek wszystkie ok jedyne co działa to światełko w drzwiach.
2. Drugi problem mam z xenonami zamontowal mi jeznajomy wszystko było pięknie ładnie dopóki nie zgasilem auta, teraz żeby odpalic xenony muszę się trochę nameczyc włączać i wyłączać światła raz się jeden xenon zaswieci raz drugi a raz to w ogóle nie świeca no i znika mi przebieg i zegarek z liczników zostaje tylko niebieskie podswietlenie ale to tylko jak kilka razy przekrece światła żeby je włączyć i jeszcze słychać jak się robi spiecie w glosnikach więc jak ktoś by mi pomógł zlokalizować problem będę bardzo wdzięczny .
3. No i trzeci najbardziej deberwujacy problem jest nim nie działająca dmuchawa na przednia szybę poprostu nie da się przekrecic coś tam blokuje nie mam pojęcia co
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Jestem posiadaczem golfa 4 tdi i niestety posiadam kilka problemów:
1. Oświetlenie wnętrza nie działa bezpieczniki sprawdzone i z tego co zauważyłem to w miejscu na bezpieczniki odpowiadający za oświetlenie jest dobry ale brakuje jednego pina w środku. Sprawdziłem każda żarówek wszystkie ok jedyne co działa to światełko w drzwiach.
2. Drugi problem mam z xenonami zamontowal mi jeznajomy wszystko było pięknie ładnie dopóki nie zgasilem auta, teraz żeby odpalic xenony muszę się trochę nameczyc włączać i wyłączać światła raz się jeden xenon zaswieci raz drugi a raz to w ogóle nie świeca no i znika mi przebieg i zegarek z liczników zostaje tylko niebieskie podswietlenie ale to tylko jak kilka razy przekrece światła żeby je włączyć i jeszcze słychać jak się robi spiecie w glosnikach więc jak ktoś by mi pomógł zlokalizować problem będę bardzo wdzięczny .
3. No i trzeci najbardziej deberwujacy problem jest nim nie działająca dmuchawa na przednia szybę poprostu nie da się przekrecic coś tam blokuje nie mam pojęcia co
Z góry dziękuje i pozdrawiam
2. chiński zestaw do seryjnych lamp pod żarówkę h7 - wyjmij to, bo problemy zawsze będą a przy okazji oślepiasz innych kierowców
Ale ja się nie pytałem o twoje zdanie tylko o poradę...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Oświetlenie wnętrza, xenony, zegary, nawiew przedniej sz
To raczej nikt ci tu nie pomoże w tej sprawie.kajo23 pisze:Ale ja się nie pytałem o twoje zdanie tylko o poradę...
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Widac znajomy tez nie jest zwolennikiem HIDow i postanowil Cie delikatnie zniechecic do tematu
Jak brakuje pinu to jak moze byc napiecie w instalacji ?
Docisnij wtyczki licznika i sprawdz jego piny.
Moim zdaniem ktos ostro namieszal w elektryce, ciezko bedzie cos zdiagnozowac na odleglosc. Moze podjedz do jakiegos ogarnietego elektryka.
Jak brakuje pinu to jak moze byc napiecie w instalacji ?
Docisnij wtyczki licznika i sprawdz jego piny.
Moim zdaniem ktos ostro namieszal w elektryce, ciezko bedzie cos zdiagnozowac na odleglosc. Moze podjedz do jakiegos ogarnietego elektryka.
Re: Oświetlenie wnętrza, xenony, zegary, nawiew przedniej sz
Sprawdź czy klapa sterująca kierunkiem nawiewu nie jest w żaden sposób nadłamana i czy nic jej nie blokuje.kajo23 pisze:3. No i trzeci najbardziej deberwujacy problem jest nim nie działająca dmuchawa na przednia szybę poprostu nie da się przekrecic coś tam blokuje nie mam pojęcia co
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Jeśli masz włączony obieg wewnętrzny (ten przycisk poniżej, na środku) to on mechanicznie blokuje przekręcenie pokrętła na pozycję "szyba przednia".kajo23 pisze:3. No i trzeci najbardziej deberwujacy problem jest nim nie działająca dmuchawa na przednia szybę poprostu nie da się przekrecic coś tam blokuje nie mam pojęcia co
HID'y tak żłopią prąd przy starcie, że siada napięcie w całej instalacji. Stąd reset licznika i trzaski w głośnikach. Mógłbym poradzić Ci, żebyś sprawdził akumulator i ładowanie, ale powiem to co inni - wywal gokajo23 pisze:2. Drugi problem mam z xenonami zamontowal mi jeznajomy wszystko było pięknie ładnie dopóki nie zgasilem auta, teraz żeby odpalic xenony muszę się trochę nameczyc włączać i wyłączać światła raz się jeden xenon zaswieci raz drugi a raz to w ogóle nie świeca no i znika mi przebieg i zegarek z liczników zostaje tylko niebieskie podswietlenie ale to tylko jak kilka razy przekrece światła żeby je włączyć i jeszcze słychać jak się robi spiecie w glosnikach więc jak ktoś by mi pomógł zlokalizować problem będę bardzo wdzięczny .
Odp: Oświetlenie wnętrza, xenony, zegary, nawiew przedniej s
A nie jest przypadkiem tak, że automatycznie przełącza sie na obieg otwarty jak włączysz szybę?
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
cinek2004, tak, ale jest wyczuwalny opór. Też na początku się zdziwiłem, a nie chciałem kręcić na chama i czegoś urwać.