nie działa radio
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie działa radio
witam,
Dziś po montażu tempomatu i złożeniu wszystkiego podpięciu akumulatora wszystko było ok, później wyciągnąłem kluczyki ze stacyjki i za jakiś czas odpaliłem auto a radio się już nie włączyło i nie wiem co się mogło stać, bezpieczniki niby dobre w skrzynce i radiu,co jeszcze mogę sprawdzić dlaczego nie działa?
Dziś po montażu tempomatu i złożeniu wszystkiego podpięciu akumulatora wszystko było ok, później wyciągnąłem kluczyki ze stacyjki i za jakiś czas odpaliłem auto a radio się już nie włączyło i nie wiem co się mogło stać, bezpieczniki niby dobre w skrzynce i radiu,co jeszcze mogę sprawdzić dlaczego nie działa?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie działa radio
zacznij od sprawdzenia czy jest +12V i masa na odpowiednich pinach we wtyczce - rozpiskę znajdziesz na forum
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie działa radio
Zapala Ci sie lampka w podsufitce po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki - jezeli nie to masz uszkodzona kostke stacyjki, styk S i wtedy jest brak plusa wlaczajacego radio.
nie działa radio
tak zapala się, wszystko działa tylko nie radio dodam też że na wzmacniaczu się dioda również nie świeci, czyli gdzieś prądu nie ma,agrala pisze:Zapala Ci sie lampka w podsufitce po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki -
sprawdzę jeszcze to co napisał Qto może w tym tkwi problem
- Paviarotti
- Lord GTI
nie działa radio
Jakie to radio?
Najprościej będzie zdiagnozować przez sprawdzenia wtyczki radia. Jeśli jest zasilanie na wtyczce to musi działać, chyba, że coś nie halo z radiem.
Najprościej będzie zdiagnozować przez sprawdzenia wtyczki radia. Jeśli jest zasilanie na wtyczce to musi działać, chyba, że coś nie halo z radiem.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie działa radio
pewnie dlatego, że jest podłączony pod radio...a radio nie grazwirus pisze:dodam też że na wzmacniaczu się dioda również nie świeci
Sprawdź kostkę zasilającą radio to będzie wiadomo czy radio padło, czy problem jest w aucie.
- Paviarotti
- Lord GTI
nie działa radio
Ewentualnie jak Ci się nie chce kostki sprawdzać to podepnij inne radyjko i zobacz czy działa.
nie działa radio
jednak się nie zaświeca po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki dzisiaj sprawdziłem dopiero grd drzwi otworze to się zapalająagrala pisze:Zapala Ci sie lampka w podsufitce po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki -
nie działa radio
Qto, ok a jaka przyczyna tego że się ta kostka stacyjki uszkodziła, wszystko przecież ostrożnie robiłem i nie spieszyłem się przy tym?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie działa radio
agrala, a w jaki sposób i co trzeba zrobić ? nic do stracenia nie mam to spróbować mogę
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie działa radio
Z tego co pamietam to wystarczylo tam chyba styk wyczyscic lub blaszki podgiac.
Jak rozbierzesz to bedzie widac.
Jak wkladasz kluczyk to taki jezyczek chyba sie wsuwa w ten styk - teraz dokladnie nie pamietam.
Jak rozbierzesz to bedzie widac.
Jak wkladasz kluczyk to taki jezyczek chyba sie wsuwa w ten styk - teraz dokladnie nie pamietam.