hydronic z pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
hydronic z pilota
witam,czy do ogrzewania postojowego zastosowanie pilota z centralnego zamka takiego jak w aukcji http://moto.allegro.pl/rtx-sterownik-ba ... 11914.html" onclick="window.open(this.href);return false;, to dobre rozwiazanie? centralki tego typu niedzialaja czasem na krotki impuls? a ja potrzebuje stalego wlaczenia, czy da sie jakos podlaczyc taka centralke zeby zeby wlaczalo mi sie ogrzewanie po wlaczeniu z pilota?
hydronic z pilota
Jasne że sie da potrzebujesz pilota odbiornik i ewentualnie przekaźnik. Przekaźnik dostaje impuls 12V i załącza stałe napięcie następny impuls rozłącza.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
hydronic z pilota
sterownik mam ten z aukcji, jaki potrzebuje przekaznik aby zalaczal mi na stale i w ma ktos jakis schemat jak go podlaczyc?
- Paweł Marek
- V.I.P.
hydronic z pilota
slawko333, nie odpowiem konkretnie ale najpierw musisz więcej napisać o tym ogrzewaniu co to za marka itd - schemat i dopiero można kombinować podłączeniem do pilota, być może nic nie trzeba tylko kabel z sterownika od pilota będzie można bezpośrednio podłączyć pod włącznik ogrzewania.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
hydronic z pilota
zaraz zaraz - Panowie - po 1 primo - jaki masz hydronic czym obecnie startowany. Zegarem? jak zegarem to jakim modelem - bo chodzi o to czy masz wersję sterowaną po can czy analogowo - kupisz być może coś czym sobie uruchomisz... windę w bloku a nie hydronic
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
hydronic z pilota
hydronic analogowy, bez zegara, obecnie mam zwykly wlacznik, sterownik z centralki jest na impuls, a ja potrzebuje wlaczanie na stale, czyli centralka obecnie jaka jest bedzie dzialac jedynie jesli bym caly czas trzymal przycisk w pilocie, aja potrzebuje jakiegos przekaznika ktory po dostaniu impulsu z sterownika wlaczy na stale ogrzewanie
hydronic z pilota
daj przekaźnik impulsowy czyli załączany jednokrotnym impulsem i możesz sobie alarmem załączać
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
hydronic z pilota
http://moto.allegro.pl/rtx-sterownik-ba ... 11914.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sterownik mam taki, czy taki przekaznik impulsowy rozlaczy rowniez ogrzewanie z pilota , jaki to rodzaj przekaznika? pytac w sklepie o przekaznik impulsowy, czy ma jakas inna nazwe lub jakis nr?
sterownik mam taki, czy taki przekaznik impulsowy rozlaczy rowniez ogrzewanie z pilota , jaki to rodzaj przekaznika? pytac w sklepie o przekaznik impulsowy, czy ma jakas inna nazwe lub jakis nr?
hydronic z pilota
Ja bym powiedział iż potrzebujesz przekaźnik bistabilny.
Bez dymu nie ma ognia... TDI